Paulus : förvanskaren (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
264
Utgivningsdatum
2016-03-24
Upplaga
1
Förlag
Fri Tanke Förlag
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
215 x 151 x 25 mm
Vikt
460 g
SAB
Ccdz Paulus
ISBN
9789187935411
Paulus : förvanskaren (inbunden)

Paulus : förvanskaren

(11 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2016-03-24

Slutsåld

Aposteln Paulus ses av många som den verklige skaparen av det vi i dag känner som kristendomen. Men vem var han egentligen, vad var det som drev honom att med sådan energi och ihärdighet predika sitt budskap i olika delar av Romarriket, och hur var hans förhållande till Jesus lärjungar? Och hur var det egentligen med hans omvändelse på vägen till Damaskus och den martyrdöd i Rom som den kyrkliga traditionen givit bilden av under närmare två millennier? Det är frågor som Mats G. Larsson försöker besvara i sin bok, där vi får följa Paulus från uppväxten i Mindre Asien fram till slutet av hans verksamhet. Han visar att aposteln kanske inte bara var den ganska fattige hantverkare och man av folket som bibeln framställer honom som, utan att han kan ha varit en man av förnäm släkt och med mäktiga förbindelser vilka även kan ha haft egna intressen av att han spred sitt budskap. Och det är långtifrån säkert att detta budskap var det som Jesus själv en gång predikade när han vandrade med sina lärjungar kring Galileiska sjön.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Paulus : förvanskaren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Klargörande
  Bengt (Beddingestrand), 30 september 2018

  Ger sammanhang av det vi kan läsa i bibeln. Ger förståelse för hur en religion kan uppstå. En uppföljare borde behandla romarnas införande av kristendom i sin gamla religion.

 2. Nu begriper jag - nästan
  Claes v Sydow, 24 juni 2016

  En begriplig bok om hur en judisk landsortspredikant efter sin död omvandlas till en ickejudisk frälsare av alla folk.
  Titeln är välvald.

 3. Mats G Larsson klargör kristendomen.

  Mycket trovärdigt och bra om hur Paulus skapade kristendomen. Paulus koppling till Herodessläkten förklarar mycket av framgången.
  Läs den för att förstå hur en religion skapas.

 4. Inget nytt
  Sören Hemmingsson, 12 april 2016

  Det mesta i boken står redan i Bibeln eller läroböcker som ingår i första årets teologiutbildning.
  Missvisande titel i allra högsta grad. Man förväntar sig nya rön eller nya infallsvinklar,
  Sören Hemmingsson
  Teol mag

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Mats G Larsson

 • Vikingar i österled

  Mats G Larsson

  "Vikingar i österled" är en specialutgåva som omfattar tre böcker av Mats G. Larsson. "Ett ödesdigert vikingatåg" handlar om Ingvar den vittfarne och hans män som nådde längre i österled än någon från Sveariket gjort före dem. ...

 • Färder till Sveriges födelse

  Mats G Larsson

  "Färder till Sveriges födelse" är en specialutgåva som omfattar två böcker av arkeologen och författaren Mats G. Larsson. Han bjuder här läsaren att följa med på en resa i tid och rum när han presenterar en bild av det svenska rikets utd...