Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
236
Utgivningsdatum
2015-09-24
Upplaga
1
Förlag
Bucket List Books AB
Medarbetare
Rahm, Jonas (form) / Börtz, Torun (foto) / Börtz Vagenheim, Nora (foto)
Dimensioner
200 x 150 x 20 mm
Vikt
272 g
SAB
Hc
ISBN
9789187969119
När sista dörren stängts (häftad)

När sista dörren stängts

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2015-09-24
178

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Skickas inom 2-3 vardagar
  79
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  127
Visa alla 2 format & utgåvor
"Det är en stark roman om en invandrad familjs utsatthet och kamp för sin överlevnad som berör. Författarens beskrivningar griper tag och manar till eftertanke." /BTJ

"Årets fransk-svenska / svensk-franska krimi" /deckarrecensenten Bengt Eriksson

"[E]n stark, engagerande och spännande historia" /Ystads Allehanda

"I sin nyutkomna bok 'När sista dörren stängts' berättar [Torun Börtz] med stort engagemang, stilistisk säkerhet och träffsäkerhet om utsatthet i svåra tider." /Österlenmagasinet

* * *

"Momo svängde runt hörnet och såg mannen försvinna in genom en grönmålad port. Han kände hjärtat slå allt snabbare, bröstkorgen vibrerade på honom och han tänkte att när den där dörren slår igen bakom mig - då är det för alltid."

Nedjma bor med sina två tonårsbarn Momo och Fathia på ett litet och dåligt underhållet hotellrum i ett av Paris bortglömda kvarter. Livet är hårt men Nedjma när ändå förhoppningen att allting en dag ska kunna bli annorlunda för hennes barn. Ända tills det allra värsta inträffar - och hon tar steget över den osynliga gränsen, över till den värld där det inte längre finns något hopp. En svart och realistisk roman om vad utsatthet, desperation och utanförskap kan leda till, hos var och en av oss. Historien utspelar sig i ett av Paris mest invandrartäta kvarter, Château-Rouge, men den kunde lika gärna utspela sig i Stockholm, Göteborg eller Malmö.

Torun Börtz, född 1967 i Malmö är journalist och författare. Under tolv år bodde hon i Paris och arbetade som kulturjournalist och som frilanskorrespondent för TT. Hon har tidigare gett ut den uppmärksammade reportageboken Betongen brinner (Leopard, 2007), om de franska förortsupploppen hösten 2005, samt kåserisamlingen Man kallar mig Miss France (Kira, 2011).
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. När sista dörren stängts
 2. +
 3. När sista dörren stängts

De som köpt den här boken har ofta också köpt När sista dörren stängts av Torun Börtz (pocket).

Köp båda 2 för 257 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av När sista dörren stängts. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Nattsvart och viktigt läsning
  Patrik Centerwall, 9 september 2016

  Torun Börtz har skrivit en viktig, engagerande och nattsvart historia om Paris bakom se välkända stråken och monumenten. Att hon kan ämnet vet vi av reportageboken Betongen brinner och det här är en välskriven gestaltning av samhällets baksidor.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Torun Börtz