Om någon du känner har en depression. En bok för anhöriga, vänner och drabbade (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Du kan hjälpa någon (del 2)
Antal sidor
202
Utgivningsdatum
2019-03-14
Förlag
Joelsgården Förlag
ISBN
9789188013316

Om någon du känner har en depression. En bok för anhöriga, vänner och drabbade E-bok

E-bok,  Svenska, 2019-03-14
29
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
  • Ladda ned och lyssna i Bokus Reader.
    89
Visa alla 1 format & utgåvor
Depression är en av våra stora folksjukdomar. Man räknar med att omkring en tredjedel av alla har en depression någon gång under sitt liv. Vem som helst kan drabbas, ung, gammal, frisk eller sjuk. Den som är utvilad efter semestern eller den som är trött och sliten av ett påfrestande arbete. Ofta finner man ingen förklarande orsak, utan depressionen bara kom. Bara en tredjedel av de som drabbas söker hjälp. Symptomen kan vara svåra att känna igen. Här i boken ges en bild av hur en depression kan se ut för andra i den deprimerades omgivning. Om det går att upptäcka symptomen lite fortare, så kan fler söka läkare för diagnos och hjälp. Boken visar också hur man som medmänniska hjälper den som drabbats, hur man kan förebygga depressioner och återfall i nya depressioner, samt hur man kan mildra förloppet. Boken vänder sig både till den som är eller har varit deprimerad och till alla vars anhörig, vän eller arbetskamrat drabbats av en depression. Christina Gustavson har tidigare skrivit tre faktaböcker om att hantera psykisk ohälsa, utgivna på ICA Bokförlag. Fyra av hennes titlar är utgivna av Talboks- och punktskriftsbiblioteket. Hon är medlem av Sveriges författarförbund sedan 1993.
Christina Gustavson är specialistläkare med tre specialiteter, nämligen allmän psykiatri, rättspsy-kiatri och allmänmedicin samt är disputerad fors-kare. Hon förmedlar i sin bok Om någon du känner har en depression, en djup kunskap om och en omfattande, mångfacetterad erfarenhet av det psykiska lidande som drabbar många i vårt samhälle i form av ångest, panikattacker, fobier eller tvångstankar.
Bland hennes meriter kan nämnas att hon tidigare har haft uppdrag som chefsöverläkare, som konsultläkare på en av Röda Korsets enheter för människor med psykiska skador efter tortyr och traumatiska upplevelser, som konsultläkare på ett av Statens in-stitutionsstyrelses (SiS) behandlingshem för miss-brukare samt även arbetat några år med barn- och ungdomspsykiatri. www.gustavson.se, www.joelsgarden.se https://www.facebook.com/christina.gustavson.58?ref=bookmarks
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Christina Gustavson