Nu är det dokumenterat (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
47
Utgivningsdatum
2014-12-10
Förlag
Teg Publishing
Medarbetare
Skoglund, Carl Anders (form) / Månsson, Bertil (foto)
Illustratör/Fotograf
Jerker Eriksson
Dimensioner
177 x 143 x 8 mm
Vikt
187 g
SAB
Hc.04
ISBN
9789188035011

Nu är det dokumenterat

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2014-12-10
229
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Detta är en dvd-film och en bok. Filmen hade premiär på Göteborgs Internationella Filmfestival 2013 och ges nu ut i en specialutgåva med essä av Nina Björk.

Vad händer när man försöker dokumentera tillvaron? I Nu är det dokumenterat möter vi Jonas och Anders Teglunds äldre släktingar Bertil och Signild Månsson från Jämtland. Bertil har under hela sitt liv fört noggranna dokumentationer av vardagen dagboksanteckningar, stillbilder, smalfilm och VHS och detta i en hisnande omfattning. Under hela deras äktenskap har de varje sommar rest upp till sitt semesterparadis i Ryssbält i Norrbotten, resor som Bertil naturligtvis dokumenterat. Jonas och Anders beslutar sig för att vända kameran mot honom och följa med på parets sextionde resa genom Norrland.

Utifrån filmen har Nina Björk skrivit en essä om hur vår tids rädsla för det som är gammalt hänger samman med dagens konsumtionsideal. Resignerat skriver hon om sorgen över tidens gång, hur våra liv består av miljontals stunder som rinner genom fingrarna: Att leva är att förlora den tid man en gång hade.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nu är det dokumenterat
  2. +
  3. Feministisk erotik : 10 noveller

De som köpt den här boken har ofta också köpt Feministisk erotik : 10 noveller av Sara Andersson, Saga Becker, Maxinne Björk, Alejandra Cerda, Sayo Coimbra (häftad).

Köp båda 2 för 436 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »