Cykelbudet (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (369.2 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Anders Teglund
Utgivningsdatum
2021-09-21
Förlag
Teg Publishing
ISBN
9789188035646
Cykelbudet (ljudbok)

Cykelbudet Ljudbok

(9 röster)  |  Läs 3 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2021-09-21

Styckköp

125

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Vilka är de rosa buden som svischar förbi i staden?

Pandemin har drabbat kulturarbetaren Anders Teglund hårt. Ur en vilja att dokumentera samtiden och för att sysselsätta sig när kultursektorn tvärbromsat tar han jobb som cykelbud på Foodora. Parallellt med budjobbet försöker han hitta nya sätt att nå ut med sin musik.

Med tiden tar han sig djupare in i företagets strukturer och den mobilisering av fackligt arbete som pågår. Ju fler bud han träffar som delar med sig av sin historia, desto viktigare blir det att fortsätta cykla och att fortsätta skriva.

Cykelbudet skildrar ett drygt års arbete från sadeln. Det är en bok om prekariatet, drömmar och om att anta en ny yrkesidentitet. Men också om att cykla sig igenom en kris.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Cykelbudet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Viktig och fin bok
  -, 6 maj 2022

  Finstämd och intressant bok. På ett lättillgängligt och skickligt sätt väver han samman mänskliga historier och möten som berör till en viktig samhällsskildring. Anders har ett fint språk där han blandar humor med allvar, och han ger oss läsare ett genialt slut. Fint att han läst in boken själv och att den är tonsatt. Det ger en extra dimension utöver det förväntade.

 2. En unik ljudbok som ger mer
  -, 13 november 2021

  Cykelbudet är en skönlitterär, poetisk bok om vår tid där kulturarbetaren blir cykelbud under coronan. Rytmen i språket gör att det inte bara cykelbudet som trampar i Göteborgs branta backar. Du är med och levererar snabbmaten. Ljudboken ger en extra dimension då huvudpersonen är musiker och vi därmed också får höra musiken. Och njuta av att det är författaren själv som läst in den. Bästa ljudboken sedan Ett öga rött!

 3. Viktig bok
  -, 15 oktober 2021

  En viktig bok om en yrkesgrupp och arbetsförhållanden jag inte trodde fanns i dagens Sverige. Texten ackompanjeras av författarens pianomusik. Ett fint sätt att ge ljudboken något extra.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Anders Teglund

 • Nu är det dokumenterat

  Jonas Teglund, Anders Teglund, Nina Björk

  Detta är en dvd-film och en bok. Filmen hade premiär på Göteborgs Internationella Filmfestival 2013 och ges nu ut i en specialutgåva med essä av Nina Björk. Vad händer när man försöker dokumentera tillvaron? I Nu är det dokumenterat möter vi Jonas...