Levande och tänkande : Hilda och Marta var politiska fångar i militärjuntans fängelse i Argentina. Amnesty agerande. (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
194
Utgivningsdatum
2022-08-19
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Korpen
Dimensioner
210 x 148 x 11 mm
Vikt
370 g
SAB
Oc.01
ISBN
9789188061607
Levande och tänkande : Hilda och Marta var politiska fångar i militärjuntans fängelse i Argentina. Amnesty agerande. (häftad)

Levande och tänkande : Hilda och Marta var politiska fångar i militärjuntans fängelse i Argentina. Amnesty agerande.

Häftad Svenska, 2022-08-19
89 215 Du sparar 126 kr!
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Sedan fem år sitter Hilda Migueles i fängelse i Argentina. Det är 1980. Den nystartade Amnestygruppens uppgift är att få henne fri från militärjuntans terrorvälde. Hur ska det gå till? Av en lycklig slump får gruppen kontakt med Hildas tidigare medfånge Marta Quiroga, som hamnat i Sverige.

Boken ger en unik inblick i två kvinnors kamp för liv och överlevnad. Militärjuntan styrde och 30 000 människor försvann spårlöst i Argentina. Skildringen av grymhet och nedbrytande av allt mänskligt, som fängelset och vakterna utsatte fångarna för, är skakande. Stark är också berättelsen om hur fångarna höll samman och hjälpte varandra i en miljö svår att uthärda. Hur skulle de annars kommit ut ur fängelset levande och tänkande -

Gott om autentiska bilder i boken bidrar till inlevelsen. Det är känt att omänsklig behandling under några år kan ge men för livet, men också hur medmänskligt engagemang kan ge mening i livet. Den här boken bestyrker detta och visar hur några människor i Ljungskile, en flykting i Göteborg och en kvinna i Buenos Aires kom att betyda så mycket för varandra.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Levande och tänkande : Hilda och Marta var politiska fångar i militärjuntans fängelse i Argentina. Amnesty agerande.
  2. +
  3. Joseph Anton : memoarer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Joseph Anton : memoarer av Salman Rushdie (inbunden).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »