Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
150
Utgivningsdatum
2018-06-21
Förlag
Förlagshuset Siljans Måsar KB
Dimensioner
186 x 140 x 12 mm
Vikt
234 g
SAB
Ueaa
ISBN
9789188097767

Livslögnen : om livets uppkomst

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Kartonnage,  Svenska, 2018-06-21
114
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Tror du på utvecklingsläran? Vadå tror? Kan man överhuvudtaget ställa den frågan? Det är väl bevisat bortom allt tvivel att allt liv på jorden utvecklats så som utvecklingsläran och naturvetenskapen säger? Vi matas ständigt med budskapet att alla aspekter av livet på jorden kan förklaras evolutionärt. Evolutionens krafter har fört oss dit vi är.

Det ligger nära till hands att kapitulera inför denna mäktiga flod av samstämmig information: Utvecklingsläran måste vara sann. Den har visserligen uppnått i det närmaste världsherravälde, men betyder det - i sig självt - att den är den sanningsenliga och korrekta historien om livets utveckling på jorden?
Nej, utvecklingsläran måste inte vara sann. Den är inte sann! Det är budskapet i den här boken. Med logisk precision, välunderbyggd argumentation och en dos humor uppenbaras här utvecklingslärans orimlighet.

Ett stort och avgörande steg i utvecklingen inträffar när
sättet att fortplanta sig övergår från att ske genom delning (som hos amöban till exempel) till att ske genom parning mellan två olika kön av samma art, alternativt genom självbefruktning hos en tvåkönad art. Det är svårt, eller omöjligt, att förstå hur den här övergången skulle ha gått till. Vi har en encellig art som förökar sig genom delning. Vi ska ha en art - rimligen uppbyggd av miljontals celler och med många olika organ - som förökar sig genom parning eller självbefruktning.
Hur ser den övergången ut?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Livslögnen : om livets uppkomst
 2. +
 3. Tillsammans : människan som människans räddning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tillsammans : människan som människans räddning av Lasse Berg (inbunden).

Köp båda 2 för 243 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Livslögnen : om livets uppkomst. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Flummigt intryck från det lilla jag läst
  Krister Nässén, 15 februari 2019

  Kikade lite på de första sidorna och ser att han blandar ihop frågan om livets UPPKOMST med frågan om livets UTVECKLING. Det är två skilda frågor, evolutionsteorin handlar om den sistnämnda frågan, inte om hur livet ursprungligen uppstod.

  Noterar dessa ord: "Däremot har naturvetenskapen ingen alternativ vetenskap att konkurrera med."

  Intressant! Kan det vara så att evolutionsteorin helt enkelt har starkast vetenskapligt stöd, för att ta en underdrift? Och hur är det i så fa... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Anders Jansson

 • Call of Cthulhu Sverige. Räddaren i Nöden

  Anders Jansson

  Det var inte länge som Nya stan i Lund - byggd för att råda bot på bostadsbristen - var känd under sitt riktiga namn. I folkmun blev den istället kallad "Nöden" på grund av det armod som rådde där. Det innebar att Nöden blev ett perfekt ...

 • Bokslutet

  Anders Jansson, Lars Nylin

  Anders tog Dragons till SM-guld, han är PR-geniet som värvade NBA-stjärnan Scottie Pippen. Han tränade även 1000 ungdomar i hemstaden och engagerade sig i projekt i Afrika och Asien. 2016 höll det inte längre, Dragons gick i konkurs. Anders anklag...