Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
110
Utgivningsdatum
2015-10-22
Upplaga
1
Förlag
Gothia Kompetens
Originaltitel
Förskolekompassen : för dig som möter barn som har svårt att navigera
Dimensioner
265 x 200 x 5 mm
Vikt
386 g
SAB
Ea.01
ISBN
9789188099037

Förskolekompassen : för dig som möter barn som har svårt att navigera

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2015-10-22
370
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I varje förskola finns barn med ojämna förmågor. Många situationer i förskolan kan ställa krav som dessa barn inte har färdigheter för att hantera. För att vi ska kunna kravanpassa olika situationer, kompensera för de färdighetsbrister barnet har och hjälpa barnet att träna och utvecklas, behöver vi förstå de bakomliggande orsakerna till själva beteendet, det vill säga vi behöver kartlägga de färdighetsbrister som finns under ytan.

Boken Förskolekompassen – För dig som möter barn som har svårt att navigera ger dig ett heltäckande pedagogiskt material för kartläggning och situationsanalys. En kartläggning gör att vi förstår de bakomliggande orsakerna till svårigheterna och utifrån dem kan vi kravanpassa olika situationer, kompensera för de färdighetsbrister barnet har och hjälpa barnet att utvecklas.

I Förskolekompassen, som är uppdaterad utifrån Lpfö 18, finns alla de verktyg som behövs för att skapa en förståelse för barnets svårigheter beskrivna som ett sjökort som ska stödja och lotsa det enskilda barnet.

Förskolekompassen vänder sig till förskollärare och övriga yrkesgrupper inom förskolans värld som möter barn med ojämna förmågor.

Bilagan Lotsens navigeringshjälp och Checklista finns att ladda ner på Gothia Kompetens webbplats.

Sagt om boken

”Boken är ett praktiskt, specialpedagogiskt verktyg, den är välstrukturerad och täckande och utgår från praktiska situationer [...] I materialet finns förslag på hur pedagogen går vidare för att kravanpassa och kompensera de ojämna förmågorna. Här finns också stöd för hur den enskilde pedagogen kan utveckla och göra denna metod till sin egen. Det är en synnerligen användarvänlig och handgriplig bok, ett utmärkt komplement till förskolans styrdokument.”

Ulf Mårtensson, BTJ nr 3 2016

Om författarna

Anna Sjölund är beteendevetare, handledare och grundutbildad psykoterapeut i KBT med fördjupning i neuropsykiatri. Anna har arbetat med barn, unga och vuxna med ojämna förmågor i 25 år. Anna fick nyligen Autism och Aspergerförbundets utmärkelse ”Årets pusselbit 2014” för sitt arbete med metodutveckling inom området.

Lena W Henrikson arbetar som redaktör för tillgänglig kommunikation/information, är certifierad i den amerikanske barnpsykologen Ross Greenes metod Collaborative & Proactive Solutions (CPS), utbildad i Studio III (lågaffektivt bemötande) samt har arbetat i olika verksamheter med barn, unga och vuxna med ojämna förmågor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Förskolekompassen : för dig som möter barn som har svårt att navigera
  2. +
  3. Skolkompassen : ett pedagogiskt kartläggningsmaterial för dig som möter elever som har svårt att navigera i skolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skolkompassen : ett pedagogiskt kartläggningsma... av Lena W Henrikson, Anna Sjölund (häftad).

Köp båda 2 för 737 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna