Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
274
Utgivningsdatum
2017-03-08
Upplaga
1
Förlag
Gothia Kompetens
Originaltitel
Att sätta betyg
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
208 x 135 x 15 mm
Vikt
466 g
SAB
Eab
ISBN
9789188099631
Att sätta betyg : en berättelse från ett kollegierum (häftad)

Att sätta betyg : en berättelse från ett kollegierum

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2017-03-08
367
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hur kan man få till en likvärdig bedömning och betygsättning mot nationella krav som ska gälla alla och samtidigt organisera för en undervisning som möter alla elever där de är, utifrån deras behov och förutsättningar?

I boken Att sätta betyg av Helena Wallberg får vi följa ett antal lärare som resonerar sig fram till en betygssättning som erkänner och omfamnar den mångfald vi möter i klassrummen.

Svaret på deras funderingar var enklare än de själva trodde. Samtidigt var resonemangen som behövdes för att finna svaret svårare än de trodde.

I boken får vi också följa en handfull elever som utmanar lärarna och arbetar tillsammans med specialpedagogen för att hitta sätt som underlättar för dem. Maya, hur ska de få henne att delta? Benjamin, hur ska de kunna utmana honom? Amina och Jocke, hur ska de se till att de kan fokusera?

Hur ska lärarna göra för att både erkänna alla dessa individers behov och samtidigt planera en undervisning som gäller alla? En undervisning som möjliggör likvärdig bedömning och betyg som motsvarar elevernas kunnande i förhållande till kunskapskraven.

Om författaren
Helena Wallberg är gymnasielärare i engelska och franska, fil. mag. i specialpedagogik och författare till böckerna Formativ bedömning i praktiken - från förmedling till förståelse och Återkoppling för utveckling - från förmedling till handledning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att sätta betyg : en berättelse från ett kollegierum
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 516 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Helena Wallberg