Fler böcker inom
Format
Kartonnage (Board book)
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-05-16
Upplaga
2
Förlag
Gothia Kompetens
Originaltitel
Handbok i akuttandvård
Dimensioner
210 x 148 x 10 mm
Vikt
271 g
SAB
Vke
ISBN
9789188099914

Handbok i akuttandvård

(10 röster)  |   Läs 2 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2017-05-16
372
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Handbok i akuttandvård ger vägledning vid de vanligaste tillstånden inom akuttandvården. Boken inleds med ett schema med konsultationsorsaker och förslag på diagnoser. Därefter redovisas de akuta tillstånden efter mönstret diagnostik, differentialdiagnos och akut åtgärd. Boken avslutas med en sammanställning över diagnostiska tester samt en tabell för läkemedelsanvändning.

I denna andra, betydligt omarbetade upplaga har texten reviderats. Några nya avsnitt har tillkommit, bland annat ett om forensisk traumatologi. Läkemedelsrekommendationer liksom behandlingsprinciper har aktualiserats. Handbok i akuttandvård vänder sig till tandläkare och övrig tandvårdspersonal, liksom till studerande.

Om författarna
Anna Jinghede är verksam som rättstandläkare vid Rättsmedicinalverket och doktorand inom våldsforskning vid Karolinska institutet.

Gunilla Johnson, tandläkare och docent, har tidigare varit verksam som lärare på tandläkarutbildningen vid Karolinska institutet och som övertandläkare i cariologi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Handbok i akuttandvård
 2. +
 3. Myten om det normala : att läka trauma och sjukdom i en toxisk kultur

De som köpt den här boken har ofta också köpt Myten om det normala : att läka trauma och sjuk... av Gabor Maté, Daniel Maté (inbunden).

Köp båda 2 för 651 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Handbok i akuttandvård. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Strukturerad och organiserad bok.
  Abbe Abduljabbar, 20 maj 2021

  Bokens struktur och organisering underlättar det kliniska tänket. Har personligen använt den som en förberedelse inför akuta behandlingar och det har skapat en röd tråd under behandlingsgången.

 2. Besviken.
  Carina , 5 juni 2017

  Oväntat grå-vit..tråkigt. Besvikande. Något svårare i så fall ta informationen till sig. Tyvärr, men missnöjd.
  Skulle inte rekommendera boken i den nya upplagan. Sorry för det.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Dödens Hand

  Lena Ljungdahl, Anna Jinghede

  Vinnarna av Adlibrispriset för Årets debut 2022 Andra delen i serien om Nikki Kahn Försvinnandet av en miljonärshustru engagerar medierna, samtidigt som ett brutalt mord i en trappuppgång landar hos spanaren Nikki Kahn och hennes kollegor på Grova...

 • Någon måste dö

  Lena Ljungdahl, Anna Jinghede

  En kvinna hittas död i ett badkar på ett lyxhotell och trots oklara omständigheter avskriver åklagaren snabbt händelsen som en drunkningsolycka. Men polisen och spanaren Nikki Kahn nöjer sig inte och börjar utreda fallet på egen hand. Den döda kvi...