Slagskämpen (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (270.7 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Mark Levengood
Utgivningsdatum
2016-12-12
Förlag
Bokförlaget Nona
Översättare
Jimmy Hofsö
ISBN
9789188107251

Slagskämpen Ljudbok

Ljudbok,  Svenska, 2016-12-12

Styckköp

69
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Slagskämpen är berättelsen om Mikey Walshs uppväxt i 80-talets England, men det är ett England och ett 80-tal som mycket få personer känner igen. Detta är en varm och innerlig skildring av romerna och deras liv, samtidigt som det är en gripande berättelse av en svår och dramatisk uppväxt.

Redan innan Mikey Walsh kom till världen var hans pappa fast bestämd att sonen han väntade på skulle bli boxare. Talang och prestigefyllda titlar fanns i släkten och för Mikeys far var sonens framtid redan utstakad - en framgångsrik boxare var det enda tänkbara.

Mikey ville annat. Gång på gång gör han sin far besviken och snart övergår de fostrande slagen i strukturerad misshandel vars enda syfte är att ge utlopp för faderns egna aggressioner.
Mikey Walshs berättelse om sin uppväxt är mycket mer än en tragisk barndomsskildring. Det är också en varm och innerlig skildring av en kultur och ett folk som mycket sällan kommer till tals i litteraturen. Mikeys uppväxt är dessutom kantad av en rad oförglömliga och gränslösa karaktärer och hans berättelse bjuder på såväl skratt som tårar.

Någon utbildning att tala om fick inte Mikey under sin uppväxt. Hans hem var familjens husvagn och han umgicks inte med andra än romer. Som tonåring insåg Mikey att han var homosexuell - något otänkbart för en zigenarpojke. Som femtonåring tvingades han välja mellan sin familj och den främmande världen utanför.Hans läs- och skrivförmåga kunde jämföras med en sexårings, och om han gav sig av skulle han bli utfryst av släkt och vänner.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mikey Walsh