Kan vi rädda Europa? (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
189
Utgivningsdatum
2015-08-20
Förlag
Volante
ISBN
9789188123091

Kan vi rädda Europa? E-bok

E-bok,  Svenska, 2015-08-20
29
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Kan Europa ta sig ur skuldkrisen? Finns det en framtid för eurosamarbetet? Har den så kallade "trojkan" agerat på rätt sätt? Hur kan EU bromsa en skenande social och ekonomisk ojämlikhet?

Det senaste decenniet har varit en omvälvande epok ? inte minst sett ur ett europeiskt perspektiv. Den globala finanskrisen och framväxten av populistiska rörelser har inneburit hårda prövningar för ett redan ifrågasatt EU-samarbete.

Världen har också krympt till följd av globaliseringen och ingen aktör kan ensam möta utmaningarna vi står inför. Samtidigt präglas vår tid av konflikter, protektionism och kortsiktighet, vilket bakbinder de institutioner till vilka vi sätter vårt hopp.

"Kan vi rädda Europa?" spänner över många teman; utbildningssystemens behov av reformer, skatteparadis och rättvisa skatter, den globala finansmarknaden, USA:s roll i världen, konflikten i Mellanöstern, Kinas framväxt samt EU:s behov av ökad demokrati och samarbete.

*

Thomas Piketty är professor i nationalekonomi vid Paris School of Economics och författare till "Kapitalet i det tjugoförsta århundradet". "Kan vi rädda Europa?" innehåller ett urval av texter skrivna åren 2005-2015.

"Alla som är intresserade av de stora krafter som formar samhället kommer behöva relatera till Thomas Piketty." ?Dagens Nyheter

"Thomas Piketty har förvandlat vår ekonomiska diskurs; vi kommer aldrig mer att tala om förmögenheter och ojämlikhet som vi har gjort hittills." ?New York Times
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Thomas Piketty