Utan invandring stannar Sverige (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
237
Utgivningsdatum
2016-03-17
Upplaga
1
Förlag
Volante
Medarbetare
Acedo, Sara (form)
Dimensioner
221 x 146 x 21 mm
Vikt
463 g
SAB
Ohdi
ISBN
9789188123169

Utan invandring stannar Sverige

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2016-03-17
180
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  139
Visa alla 1 format & utgåvor
Hur påverkas Sverige av invandring?

Med tanke på hur mycket invandringen diskuteras borde svaret vara glasklart. Det är det inte. Framför allt har debatten saknat ett större perspektiv och sällan grundat sig på vad forskningen säger.

Ser vi bortom kortsiktigt tänkande och det allt mer uppskruvade tonläget framträder en tydlig bild:

Utan invandring stannar Sverige.
Så har det varit historiskt.
Så är det idag.
Och så kommer det att vara i framtiden.

Utan invandring stannar Sverige är resultatet av en unik forskningsöversikt av hur invandring påverkar Sverige och jämförbara länder. I arbetet med boken har Jesper Strömbäck gått igenom material från över 200 rapporter, böcker, kapitel och artiklar i ämnet.

*

Jesper Stro mbäck är professor i journalistik och politisk kommunikation vid Göteborgs universitet. Åren 2011-2013 var han huvudsekreterare för regeringens Framtidskommission. Han har tidigare publicerat över 150 böcker, kapitel och artiklar.

*

Jesper Strömbäck har skrivit en fin och viktig bok om invandringens betydelse för Sverige Den är lysande och nödvändig i dessa tider!
Theodor Kallifatides, författare

Oerhört pedagogisk bok som alla borde läsa. Strömbäck levererar 200 sidor späckade med bevis på hur migrationen och mångfalden stärker Sverige.
Alexandra Pascalidou i Dagens Nyheter

En viktig bok som vänder på perspektiven Strömbäcks bok visar med starkt stöd i forskningen att optimism faktiskt är befogad.
Svenska Dagbladet

Här smattrar forskningsresultaten fram som uppiggande nyårssmällare. Man hoppar till, gång på gång, förvånad och överrumplad, av olika uppgifter Det är helt enkelt de invandringsfientliga som saknar förankring i verkligheten.
Per Wirtén i Sydsvenskan

Strömbäck presenterar med en lättillgänglig folkbildarsvenska många forskare bara kan drömma om aktuell statistik och de senaste vetenskapliga rönen kring invandring och integration.
Kristianstadsbladet

Det är en lättläst och pedagogisk bok, indelad i kapitel som var och ett sammanfattas i tydliga punkter Det är bara att hoppas att boken blir läst av många och att den verklighetsbeskrivning som Strömbäck ger oss i högre grad får vara utgångspunkt i invandringsdebatten.
Sundsvalls tidning

Strömbäck guidar läsaren genom olika perspektiv på en av samtidens mest brännande frågor.
Upsala Nya Tidning

Sverige har alltid vunnit på invandring. Det har vi vetat länge och nu finns det svart på vitt i professor Jesper Strömbäcks nya bok Utan invandring stannar Sverige .
Eskilstuna-Kuriren

Jesper Strömbäcks bok inger framtidshopp. Med utgångspunkt i forskningen visar han att invandring är en tillgång på många sätt.
Tidningen Arbetet
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Utan invandring stannar Sverige
 2. +
 3. Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis för de superrika

De som köpt den här boken har ofta också köpt Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis ... av Andreas Cervenka (storpocket).

Köp båda 2 för 289 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Utan invandring stannar Sverige. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Nyanserar en ensidig debatt
  CG , 10 september 2021

  Boken vad klart läsvärd och upplysande. Även om grundtesen är ganska tydligt så upplever jag inte boken som svårt vinklande likt vissa andra böcker kring dessa ämnen kan bli. Snarare upplever jag att boken nyanserar en ensidig debatt. Väl skapat och genomarbetat av författaren.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jesper Strömbäck