Tänk om ... : seriösa vetenskapliga svar på absurda hypotetiska frågor (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
368
Utgivningsdatum
2016-02-01
Upplaga
1
Förlag
Volante
Översättare
Gabriel Setterborg, Helena Sjöstrand Svenn, Gösta Svenn
Originaltitel
What if...
Dimensioner
178 x 110 x 20 mm
Vikt
338 g
ISBN
9789188123206

Tänk om ... : seriösa vetenskapliga svar på absurda hypotetiska frågor

(16 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket,  Svenska, 2016-02-01
79
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  169
Visa alla 1 format & utgåvor
INTERNATIONELL BÄSTSÄLJARE UTGIVEN PÅ 30+ SPRÅK Miljontals människor besöker varje vecka xkcd.com för att ta del av Randall Munroes nätserie. Munroes streckgubbar som funderar på vetenskap, teknologi, språk och kärlek (bland mycket annat) har blivit omåttligt populära, och lika uppskattade är hans svar på läsarnas mest absurda frågor. Från vilken höjd behöver man släppa en köttbit för att den ska vara färdiggrillad när den når marken? Kan man använda uppochnervända kulsprutor som en jetpack? Går det att bygga en bro av Lego över Atlanten? I jakten på svar använder Munroe avancerade datorsimuleringar, gräver djupt i militära arkiv, pratar med kärnkraftstekniker, analyserar Star Wars-filmerna med ett stoppur, ringer sin mamma och bildgooglar djur. Munroes svar är precisa och underhållande när han förklarar allt ifrån möjligheten att hitta en eventuell själsfrände, till de många hemska sätt du kan dö på om du blandar alla grundämnen. En väldigt kul bok för människor som tycker om vetenskap, filosofi och allting som rör den här stora jorden. Magnus Utvik i Gomorron Sverige "Underbar! Randall Munroe måste vara världens näst roligaste vetenskapskomiker." Jesper Rönndahl, vetenskapskomiker och programledare för Institutet i P3 Randall Munroe var tidigare anställd vid amerikanska NASA. Han fick nyligen en asteroid uppkallad efter sig Munroe 4942 som är stor nog att orsaka en massiv katastrof om den skulle krocka med jorden. Tänk om har blivit en global succé och ges ut i fler än 30 länder.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tänk om ... : seriösa vetenskapliga svar på absurda hypotetiska frågor
 2. +
 3. Tänk om ... 2 : nya vetenskapliga svar på absurda hypotetiska frågor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tänk om ... 2 : nya vetenskapliga svar på absur... av Randall Munroe (inbunden).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Tänk om ... : seriösa vetenskapliga svar på absurda hypotetiska frågor. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant
  Tage Bevring, 10 maj 2024

  Boken har många frågor som man undrar över. Vad kommer att hända med vår jord ?
  Även om det kanske sker om tusen år!

 2. Nördhumor!
  Bertil Lundell, 30 juni 2023

  Hur kan komma på frågan ens? Skapar mycket uppiggande funderingar. Gillar skarpt. Den tar idiotfrågor och förklarar dem ur ett naturvetenskapligt perspektiv.

 3. Mycket bra, men originalet är snäppet bättre
  Erkt, 23 februari 2016

  Randall Munroe jobbar med att rita streckgubbar. Sen är han raketingenjör också. I Tänk om tar han en vetenskaplig frågelåda och drar frågorna lite för långt. Boken har en härlig humor och är fascinerande i sina (ofta inte intuitiva) förklaringar kring fysikaliska fenomen och enorma mängder.

  Det som stör mig lite, då jag känner till Munroes blog/serie xkcd väl är att översättningen inte är särskilt bra. Den är strösslad med anglicismer och direktöversättningar och tappar ofta den hum... Läs hela recensionen

 4. Fantastisk bok!
  Magnus Karström, 9 februari 2016

  Jag är ett fan av mythbusters, fysik och astronomi.
  Det här var en riktigt rolig bok som liksom mythbusters bara måste dra alla experiment (även om de i boken blir hypotetiska) till sin spets!
  Såå nördig och såå rolig!!

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Randall Munroe