Matmyten : Vetenskapen om vad vi äter och hur det påverkar oss (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
395
Utgivningsdatum
2015-12-21
Förlag
Volante
Översättare
Stefan Lindgren
ISBN
9789188123329
Matmyten : Vetenskapen om vad vi äter och hur det påverkar oss (e-bok)

Matmyten : Vetenskapen om vad vi äter och hur det påverkar oss E-bok

(2 röster)
E-bok (EPUB), Svenska, 2015-12-21
39
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone och iPad
En fascinerande berättelse om effekterna av mat på våra kroppar som bygger på spjutspetsforskning gjord av författaren själv. Läs!
- Michael Mosley, grundare av 5:2-dieten

Vad bör vi äta för att må bra och leva länge? Och hur kommer det sig att en person som äter något går upp i vikt, medan en annan person kan äta precis samma sak och gå ner i vikt? Gener ger oss en del av svaret, men vi har också förbisett någonting väldigt viktigt: De otaliga bakterier som finns i vår mage och tarm våra mikrober.

Följ med på en resa till ditt innersta där professor Tim Spector med stöd i den senaste forskningen besöker mikrobernas dolda värld och avmystifierar uppfattningar om fett, kalorier, vitaminer och andra näringsämnen.

Tim Spector visar varför vi borde sluta lyssna på tvivelaktiga kostråd och alarmistiska utsagor om vad vi äter, och istället lyssna till vad vetenskapen har att säga i frågan. Och svaret är enklare än man kan tro.

*

Tim Spector är professor vid Kings College i London. Han forskar om hur gener, livsmiljö och livsstil påverkar vår hälsa och vår vikt.

Jag läser inte böcker om kost, och jag brukar verkligen aldrig lovorda dem, men Matmyten är ett värdigt undantag som skänker nya insikter till varför vi borde tänka två gånger kring vad vi stoppar i munnen.
The Times

Boken kombinerar aktuell vetenskap med medicinsk självhjälp Ett typexempel på tydlig, tillgänglig och underhållande populärvetenskap.
Financial Times

Matmyten är engagerande läsning jag har blivit besatt av mikrober.
Nigella Lawson, tv-kock och kokboksförfattare
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »