Einsteins största misstag : ett geni med fel och brister (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
335
Utgivningsdatum
2017-11-07
Upplaga
1
Förlag
Volante
Översättare
Helena Sjöstrand Svenn, Gösta Svenn
Originaltitel
Einstein's Greatest Mistake. The Life of a Flawed Genius
Dimensioner
221 x 150 x 28 mm
Vikt
650 g
SAB
Lz Einstein, Albert
ISBN
9789188123992

Einsteins största misstag : ett geni med fel och brister

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2017-11-07
218
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Albert Einstein betraktas som en av de smartaste människorna i historien. Med relativitetsteorin revolutionerade han vår syn på kosmos, och hjälpte oss att ta steget in i atomåldern. Trots detta var han i slutet av sitt liv i princip isolerad från den vetenskapliga världen och hans idéer ifrågasattes till och med av hans närmaste vänner. Hur blev det så? Einsteins största misstag är en närgången biografi som berättar om Einstein både som privatperson och fysiker. Den får oss att inse hur mycket världen har Einstein att tacka för, men också hur mycket mer han hade kunnat åstadkomma om det inte hade varit för hans mycket mänskliga svagheter.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Einsteins största misstag : ett geni med fel och brister. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Nonsens
    Bengt Månsson, fil dr i teor fysik (Partille), 12 februari 2018

    Det där med att Einstein var isolerad under sina sista år är en myt. Tvärtom publicerade han i samarbete med andra fysiker förslag till en enhetlig fältteori, det sista 1954/55. Dessa teorier arbetar fortfarande en del fysiker med. Einstein följde sin idé om hur den slutliga teorin borde se ut men var för den skull inte omedveten om vad som hände inom andra områden av fysiken. Han tvivlade som bekant på att kvantmekaniken var en "fullständig" beskrivning av verkligheten något som tvingade and... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av David Bodanis