Fåglarnas trädgård (inbunden) Fåglarnas trädgård
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2013-04-11
Upplaga
1
Förlag
SOF Förlag
Originaltitel
Fåglarnas Trädgård
Medarbetare
Wirdheim, Anders (red.)
Dimensioner
245 x 175 x 20 mm
Vikt
700 g
SAB
Ugg,598
ISBN
9789188124524
Fåglarnas trädgård (inbunden)

Fåglarnas trädgård

(14 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2013-04-11
59 73 Du sparar 19%
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Fåglar är en omistlig del av trädgårdsmiljön. På våren kan man njuta av deras sång, så småningom följa deras häckningsbestyr kring bon och holkar, och på vintern bjuder de på stor underhållning när de besöker fågelrestaurangen.
Fåglarnas trädgård är en rikligt illustrerad handbok och inspirationskälla för trädgårdsintresserade som vill lära sig mer om de fåglar som brukar besöka våra trädgårdar.
Boken presenterar de vanligaste arterna och beskriver vilka miljöer de föredrar, vad de äter och hur de bor. Den beskriver utförligt hur man kan planera sin trädgård så att fåglarna trivs och tipsar om lämpliga växter. Den som matar fåglar om vintern får många idéer och ett kapitel om holkar ingår också.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fåglarnas trädgård
 2. +
 3. Bevingade vänner : hur jag fyllde min trädgård med fåglar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bevingade vänner : hur jag fyllde min trädgård ... av Susanne Åkesson (inbunden).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Fåglarnas trädgård. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Kunskapshöjande och intressant
  Maria Johansson, 8 augusti 2019

  Lär mig mycket om fåglarna och deras beteenden, läten och hur de häckar när jag läser den här boken. Naturligtvis lär jag mig också om hur jag ska mata dem och hur jag ska få dem att trivas i min trädgård. Mycket läsvärd! Bara lite irriterande när det finns sidhänvisningar som inte är ifyllda utan det står istället XX. Skulle också önska en liten bättre struktur och en innehållsförteckning som fungerar bättre när man vill gå tillbaka och läsa ett stycke igen. Det är det enda som drar ner betyget.

 2. Inspirerande!
  Kajsa , 25 mars 2015

  Mycket inspirerande bilder och läsning och en ny infallsvinkel när man ska planera sin trädgård! Många konkreta tips och idéer och dessutom hjälp att känna igen de vanligaste fåglarna vid fågelmatningen och i trädgården! Tips på hur man kan locka fåglarna till sig!

 3. Givande bok
  Mona-Lenah Nordberg, 22 oktober 2014

  Tycker boken ger bra informationer om olika fåglars matvanor och miljöer.Information om fåglarna och fina bilder av dem som är lärorikt.

 4. En önskebok för den som gillar att studera fåglar i...
  Elvi Bogsjö, 18 augusti 2013

  En önskebok för den som gillar att studera fåglar i trädgården. Informativ och trevlig läsning med bra tips. Ett minus är att de missat att skriva hänvisningssidor. Det står bara xx.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Fågelmatning : allt du behöver veta

  Niklas Aronsson

  Fågelmatning - allt du behöver veta ger dig massor med fakta om hur du kan mata vilda fåglar på ett bra och säkert sätt. Du får svar på vad de olika arterna äter och hur du bäst utformar din fågelmatning. Hur lockar du fram stenknäcken och varför ...

 • Fågelatlas : över Göteborg med kranskommuner

  Niklas Aronsson

  Bokens utgångspunkt är två så kallade atlasinventeringar. Den första gjordes på 70-talet i hela landet och visade utbredningen för landets alla häckfåglar. Nu har ett 100-tal lokala fågelskådare under fyra år på 2000-talet gjort om inventeringen i...