Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
217
Utgivningsdatum
2020-02-17
Upplaga
1
Förlag
Trombone
Översättare
Susanna Ahlfors
Medarbetare
Rasmussen, Klara (form)
Dimensioner
190 x 140 x 20 mm
Vikt
389 g
SAB
Hc
ISBN
9789188125194
Remington (inbunden)

Remington

Inbunden,  Svenska, 2020-02-17
229

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Röntgenläkaren Justus Tillström har flyttat till Växjö för att börja ett nytt liv. En natt, när månen lyser overkligt starkt, översvämmas hyreshuset och en av grannarna drunknar i vattenmassorna. Mitt i den stora förödelsen dyker en till synes oskadd tavla upp. Samtidigt får en annan av Justus färgstarka grannar, litteraturkritikern Arne ljunghed, allvarliga problem med sin älskade skrivmaskin Remington.

Fredrik Ahlfors (1968) är född och uppväxt i Växjö. Han arbetar som röntgenläkare, är sedan många år boende och verksam i Göteborg. Utöver det skönlitterära författarskapet är han också författare av medicinska fackböcker. Han debuterade på bokförlaget Trombone 2006 med böckerna Uthamn (roman) och Arne Ljunghed och de små röda jävlarna (absurda korthistorier och dikter). Hans andra roman Daniil Charms och jag (2011) blev uppmärksammad och fick fina recensioner. Den här diktsamlingen ges ut i samarbete med (2016) skrev han tillsammans med poeten Björn Wickenberg (en konceptdiktsamling om hur fri konsten kan vara om den sponsras av näringslivet).

Om Daniil Charms och jag (2011):
"Daniil Charms och jag är en säkert balanserad skildring av gränslandet mellan verklighet och pulvriserat fotfäste, samtidigt som den eggande leker med konstens möjligheter - att förändra, fly och ge näring."
Jonna Fries, Tidningen Kulturen

"Det är en fantastisk historia som Ahlfors presenterar. Det fantastiska innehållet står i skarp kontrast till den sparsmakade stilen."
Kristian Lundberg, Helsingborgs Dagblad

"Boken är fylld av underfundig humor och spetsfundiga iakttagelser av mänskligt beteende. Daniil Charms och jag är en originell och välskriven roman som har en fantasifull och medryckande handling."
Rickard Lindholm, BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Remington
  2. +
  3. Daniil Charms och jag

De som köpt den här boken har ofta också köpt Daniil Charms och jag av Fredrik Ahlfors (häftad).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Fredrik Ahlfors