Högsång (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
16
Utgivningsdatum
2021-05-28
Upplaga
1
Förlag
Trombone
Översättare
Jonas Rasmussen
Originaltitel
Højsang
Medarbetare
Rasmussen, Jonas (form)
Dimensioner
105 x 150 x 2 mm
Vikt
21 g
SAB
Hce.03
ISBN
9789188125668

Högsång

Häftad,  Svenska, 2021-05-28
74
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Theresa Salomonsens debutdiktsamling, Kasta himlen i havet, var delvis en uppgörelse med kristen tro, och även i Högsång finns en tydlig biblisk referens. Denna rytmiskt böljande långdikt parafraserar och moderniserar Höga visan ur Gamla Testamentet; den bibeltext som tillskrivs Kung Salomo och vars titel på hebreiska betyder Sångernas sång. Här återkommer de häpnadsväckande liknelserna i mannens och kvinnans exalterande växelsång. Fonden är delvis fortfarande områdena kring Nilen och Palestina, med dadlar och fikon, men vi är också i ett iskallt Sibirien, och här återfinns Eiffeltornet, flygplatser och plasthinkar. Kärlekens och den kroppsliga åtråns överväldigande kraft har inte förändrats nämnvärt sedan Höga visan skrevs.

Högsång är utgiven i endast 200 numrerade exemplar. Theresa Salomonsen är född 1985 i Danmark och debuterade 2017 med diktsamlingen Kasta himlen i havet som hon tilldelades Klaus Rifbjergs debutantpris för.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Högsång
  2. +
  3. Sagan om Fråid : hans hållningar och livsåskådning - som även rymmer vissa saliga stunder

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sagan om Fråid : hans hållningar och livsåskådn... av Mona Høvring (inbunden).

Köp båda 2 för 323 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Theresa Salomonsen

  • Kasta himlen i havet

    Theresa Salomonsen

    Theresa Salomonsen , född 1985, tog examen från Forfatterskolen i Köpenhamn 2010 och debuterade 2017 med diktsamlingen Kasta himlen i havet (Kast himlen i havet) . Den har kallats gränsöverskridande och en närmast overkligt övertygande debut. I de...