HRCT ? diagnostik och sjukdomsöversikt (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (45.3 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2023-04-09
Förlag
Trombone
Illustratör/Fotograf
David Lamm
ISBN
9789188125798
HRCT ? diagnostik och sjukdomsöversikt (e-bok)

HRCT ? diagnostik och sjukdomsöversikt E-bok

E-bok (Pdf),  Svenska, 2023-04-09
349

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
NY UPPDATERAD UTGÅVA 2023 (pappersutgåva finns tillgänglig på ex Bokus.com)
En lättöverskådlig introduktion på svenska om HRCT (High Resolution Computed Tomography). Boken är tänkt som ett praktiskt arbetsverktyg i det dagliga bilddiagnostiska arbetet som röntgenläkare. HRCT - diagnostik och sjukdomsöversikt är indelad i två delar: en mönsterdel och en sjukdomsöversikt; sammanlagt 106 sidor innehållande ca 230 bilder och illustrationer. Boken vänder sig till alla radiologer, från ST-läkare till specialister, som kommer i kontakt med lungsjukdomar i sin kliniska vardag. Boken kan även vara av värde för läkare inom närliggande discipliner som lungmedicin, reumatologi och klinisk fysiologi.

I denna femte upplaga har framför allt kapitlen om HP (hypersensitiv pneumonit) och UIP reviderats, i övrigt föreligger mindre ändringar.

Carl Lamm är överläkare med lång erfarenhet av thoraxradiologi. Han har arbetat i mer än 30 år på röntgenavdelningen vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg. Hans uppskattade föreläsningar om HRCT i olika sammanhang har varit inspirationskälla till denna bok.

Fredrik Ahlfors är specialistläkare med särskilt intresse för thoraxradiologi och HRCT. Han har arbetat som radiolog i 21 år, varav åtta år på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg. Fredrik Ahlfors är också verksam som skönlitterär författare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna