Att ge form åt förskolans innehåll (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
280
Utgivningsdatum
2018-02-01
Upplaga
1
Förlag
Lärarförlaget
Översättare
Annika Claesdotter
Originaltitel
Barnehage til begjaer: Å gi form til barnehagens innhold
Dimensioner
220 x 172 x 16 mm
Vikt
616 g
SAB
Ea
ISBN
9789188149251

Att ge form åt förskolans innehåll

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2018-02-01
300
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hur kan man använda det estetiska språkets och de konstnärliga uttryckens möjligheter för att hålla ihop form och innehåll i förskolans verksamhet?

Den här boken berättar om ett år på en norsk förskoleavdelning där rum, material, form och iscensättning ingår i ett dynamiskt nätverk. Projekten utgår från leken och inget tycks vara omöjligt. Under året samlas avdelningen kring en naturslinga och utomhusutställning som heter Sti för øye . B arnen började som besökare och slutade som aktiva utställare av egna konstverk . På vägen gick det åt 24 resväskor , 300 vita plastflaskor och man tillverkade bland annat sitt eget vildsvin Men man kan utgå från vilka material och miljöer som helst, menar Hege Hansson . Återbruksmaterial kostar inget . Jag skriver mycket i boken om hur pedagogerna kan göra för att ta ett grepp om rummet . Låt rummet bli en del av innehållet , låt rummet bli dokumentation . Tänk som på teatern , en ny scenografi för varje ny föreställning ! När det gäller teman och innehåll tipsar Hege Hansson om att inte bli alltför konkret och realistisk. Väj inte för det svåra , där ligger det intressanta . Barn har det estetiska språket i sig . De kan vara både symboliska , djupa , metaforiska och surrealistiska . Det är vi vuxna som behöver den linjära berättelsen , som inte alltid hänger med . Ett större syfte med projektet var att skapa en demokratiskt ink
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att ge form åt förskolans innehåll
  2. +
  3. Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi ha... av Anders Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 389 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »