Den synliga förskolan (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
115
Utgivningsdatum
2019-04-02
Upplaga
1
Förlag
Lärarförlaget
Medarbetare
Matthiasson, Leif (red.) / Bylund, Anna (form)
Dimensioner
208 x 148 x 8 mm
Vikt
236 g
SAB
Eab.01
ISBN
9789188149411

Den synliga förskolan

Häftad,  Svenska, 2019-04-02
304
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
För att förskolan ska utvecklas behövs det en tydlig riktning i arbetet. När alla drar åt samma håll gör det stor skillnad för barnen, samtidigt som det leder till en mer hållbar arbetsmiljö.

I Den synliga förskolan visar Martina Lundström hur förskole organisationer kan hitta en gemensam väg. Grunden läggs genom att på allvar diskutera till synes enkla frågor: Vad är en förskola bra för? För vem behöver den finnas?Vad är egentligen "bra kvalitet"? Boken baseras på Martina Lundströms erfarenheter som pedagogista och pedagogisk handledare inom förskolan. Teori varvas med praktiska exempel på hur utvecklingsarbete kan bedrivas.

Den synliga förskolan riktar sig framför allt till rektorer och andra ledare, men är en värdefull guide för alla arbetslag som vill skapa en förskola där alla barn har goda förutsättningar att utvecklas och lära.

Martina Lundström är förskollärare, pedagogista och pedagogisk rådgivare. Hennes första bok, Det synliga barnet, utkom 2016 och blev snabbt en stor framgång.

"Varje förskola måste formulera sin övertygelse om vad såväl barn som samhälle bäst behöver, annars riskerar förskolan att bli antingen en vindflöjel i mätningarnas tidevarv eller en stenstod. I boken ger [Martina Lundström] både teoretisk underbyggnad och praktiska arbetsmetoder för det arbetet."
- Peter Fowelin, Tidningen Chef & Ledarskap, 29 aug 2019

Innehåll:

Prolog

1. Den olikvärdiga förskolan

2. Att leda in i förändring

3. Det idéburna ledarskapet

4. Från mission till vision

5. Variationer inom läroplanens ram

6. Verksamhetsidén

7. Att dokumentera förändringn

8. Reflektionens betydelse

Epilog

Litteratur
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den synliga förskolan
 2. +
 3. Göra demokrati - projekterande arbete med förskolans yngsta

De som köpt den här boken har ofta också köpt Göra demokrati - projekterande arbete med försk... av Johanna Appelquist, Helena Marken (häftad).

Köp båda 2 för 608 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Martina Lundström

 • Delaktighet och inflytande enligt barnkonventionen

  Johanna Von Bahr, Martina Lundström

  Att anamma ett barnrättsperspektiv rör sig om alltifrån att lyssna till och uppfatta vad barn verkligen uttrycker till att sätta sig in i deras livsvärldar och att ge dem inflytande över samvaron på förskolan. Författarna presenterar arbetssätt so...

 • Det synliga barnet : barns perspektiv i kvalitetsarbetet

  Martina Lundström

  Man brukar säga att något sitter i väggarna. Jag brukar säga att ingenting sitter i väggarna. Det sitter i oss i dig och mig och vårt tyckande och tänkande om barn, barndom, förskola, samhälle, pedagogroll, kunskap och lärande. I Det synliga barne...