Pojken med extra allt : hur lärare kan bemöta adhd och autism (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
154
Utgivningsdatum
2020-09-01
Upplaga
1
Förlag
Lärarförlaget
Medarbetare
Schölander, Birgitta (form)
Dimensioner
210 x 149 x 11 mm
Vikt
260 g
SAB
Euc,Vlad
ISBN
9789188149527
Pojken med extra allt : hur lärare kan bemöta adhd och autism (häftad)

Pojken med extra allt : hur lärare kan bemöta adhd och autism

(10 röster)  |  Läs 5 recensioner
Häftad, Svenska, 2020-09-01
309
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
"De barn som behöver mest kärlek är de barn som ber om kärlek på svårast sätt."

Hur känns det att vara den elev som skriker och bråkar? Och varför blir det så?

Läraren och bloggaren Alexander Skytte har diagnoserna adhd och autism. I boken Pojken med extra allt - hur lärare kan bemöta adhd och autism beskriver han hur hans funktionsnedsättningar har påverkat hans uppväxt och hans vuxna liv som familjefar och yrkesverksam lärare. Hans gripande berättelser kombineras med hans egna reflektioner som vuxen och han kopplar dem även till teori och forskning.

Nu är Alexander Skytte lärare i idrott och hälsa och har även arbetat i fritidshem. Han föreläser om npf i skolan och som bloggare är han känd som Bokstavspedagogen.

Innehåll

Inledning

1. BARNET
"Hårt mot hårt fungerar inte."

2. ELEVEN
"Om jag inte kan vara duktig, kan jag lika gärna vara dålig."

3. TONÅRINGEN
"Online behöver jag aldrig vara ensam."

4. SOLDATEN
"När detaljfokus blir en styrka."

5. LÄRAREN
"Jag kommer aldrig kunna lösa alla mina elevers problem. Men jag kan i alla fall se till att vårt möte blir något positivt."

6. VUXEN MED EXTRA ALLT
"Pojken som blev vuxen."

Tack

Litteratur

Utlåtanden

Alexander Skyttes bok är oumbärlig för alla som arbetar i skolans värld. Och för alla andra som vill förstå hur det är att gå igenom skoltiden utan att bli förstådd.
Elisabet Wallin, fritidshemslärare

Ett unikt inifrånperspektiv från ett barn med särskilda behov.
Annelie Karlsson, specialpedagog och föreläsare

Förståelsen vi erbjuds i boken är rättfram och nödvändig för att skapa så gynnsamma förhållanden vi kan i en lärmiljö där alla våra elever ges möjlighet att växa.
Linda Jensen, författare

Efter att i stort sett ha sträckläst hans bok kan jag med glädje meddela att Alexander Skytte skildrar sitt inifrånperspektiv på ett mycket empatiframkallande och lärorikt vis. Det är många av mina elever genom åren som porträtteras genom hans erfarenheter. Upplägget i boken gör det lätt att skifta fokus och hans egna erfarenheter varvas med teorier på ett sätt som är lätt att ta till sig. Som lärare har du stor nytta av att läsa Pojken med extra allt och som arbetsgivare, kollega och medmänniska har du det definitivt. Till alla er som någon gång tänkt tanken; om jag bara kunde förstå varför hen gör så här... Läs och begrunda. Även om de erfarenheter Alexander Skytte skriver om gäller endast honom vågar jag påstå att vi har många barn i dagens skolor som känner igen sig väl.
Veronica Gustafsson, specialpedagog och författare till Elever som utmanar oss

Författaren delar frikostigt med sig av sina erfarenheter från sitt liv som en person med diagnoserna adhd och autism. Läsaren kommer nära inpå Alexander Skyttes liv och genom texten målas händelser upp från bl.a. barndom, förskola och skoltid där han infogar reflektioner utifrån den position han har idag, som vuxen och som utbildad lärare i idrott och hälsa. Boken är strukturerad i sex kapitel: Barnet, Eleven, Tonåringen, Soldaten, Läraren och Vuxen med extra allt. Styrkan är att det är samma person som berättar de olika perspektiven vilket ger en trovärdighet och förtätar texten på ett intressant sätt. Den ger förståelse för olika situationer, beskrivna av en person som har upplevt dem och där reflektionerna adderas på ett trovärdigt sätt. Pojken med extra allt är en konkret, användbar bok för de som vill öka kunskapen om bemötande av barn och elever. Bra, tydlig och lätt att ta till sig.
Bibliotekstjänst/Katharina Jacobsson

 

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Pojken med extra allt : hur lärare kan bemöta adhd och autism
 2. +
 3. Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi ha... av Anders Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Pojken med extra allt : hur lärare kan bemöta adhd och autism. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Läsvärd
  Sara, 30 juni 2022

  Värdefullt inifrån-perspektiv genom uppväxtens olika faser fram till vuxen och arbetslivet. Är själv förälder till barn med NPF och jag uppskattar att boken hjälper mig lyfta blicken och tro på en framtid för min son efter skoltiden som just nu är jättetuff.

 2. Boken om autism adhd
  Bodil Eriksson, 9 november 2021

  Helt fantastiskt beskriven. Intressant sträckläsning.
  Bra indelat i boken om barndom, tonår, militären, vuxenlivet. Rekommenderas varmt att mäsas av all personal inom skolan.

 3. Alla skolor borde ha boken och läsa den
  Liselott Lindström, 23 april 2021

  Alla vet hur det känns att gå omkring med en liten vass sten i skon och vet hur irriterande den är när den far runt och skaver. Dom flesta av oss kan skaka ut stenen och slippa skavet. Det känns orättvist att några av oss lever utan NPFdiagnoser när andra behöver tampas med en omvärld som inte förstår hur avigt livet med NPF är. Har fått en snudd på unik inblick i hur detta kan vara efter att ha läst Alexander Skyttes fina bok Pojken med extra allt. En bok som jag tycker att varenda skola bor... Läs hela recensionen

 4. Av en lärare med npf till lärare utan
  Anna K, 18 mars 2021

  Om npf. Egen upplevelse från en lärare. Det är något ogreppbart med språket jag inte gillar. Skulle må bättre av mer talspråk. Annars tydligt vilka känslor som styr handlingar för barn och vuxna med npf.

 5. Ett unikt inifrånperspektiv

  Hur kan det kännas att vara det där barnet som de vuxna har så svårt att förstå och bemöta? Vad tänker och känner ett barn med adhd och autism när saker inte funkar i skolan? Vad skulle jag som lärare kunna göra för att ge det här barnet möjlighet till en stabil skolgång och inlärning?

  I den här boken får vi ett unikt inifrånperspektiv. Alexander Skytte är läraren som var den där eleven med adhd och autism som ingen förstod. I boken delar han generöst med sig av sin livsberättelse. E... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Alexander Skytte