Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2016-02-10
Förlag
Kalla Kulor Förlag
ISBN
9789188153173

Den tuffaste ronden: En personlig historia om abort, missfall, IVF och äggdonation E-bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2016-02-10

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Idag är snittåldern för en förstagångsföderska i Sverige cirka trettio år. En hel kvinnogeneration har vuxit upp med p-piller och andra möjligheter att skydda sig, ofta ovetande om att det kan vara svårt att få barn senare i livet. Många tvingas ta hjälp av IVF eller äggdonation, men köerna till dessa behandlingar är långa och åldersgränsen runt fyrtio. Allt fler söker därför hjälp utomlands. Åsa Sandell var en av dessa ofrivilligt barnlösa kvinnor.
I Den tuffaste ronden delar Åsa med sig av sin personliga historia om längtan efter barn. Hon berättar öppet och ärligt om vägen till dottern Vera, genom abort, missfall, IVF och slutligen äggdonation. Hon väver in fakta och historia om samhällets syn på kvinnans fertilitet, p-piller och varför äggdonation legaliserades först tjugo år efter spermadonation.
Det är en historia som speglar vår samtid och vänder sig till kvinnor i alla åldrar som funderar på barn, längtar efter barn, skjuter upp barn, redan har barn. Men det är också en bok för alla de som jobbar med kvinnor och barnafödande - en skildring av vår tids syn på kvinnlig fertilitet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den tuffaste ronden: En personlig historia om abort, missfall, IVF och äggdonation. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En otroligt viktig bok
    Meike Dahlström , 6 oktober 2023

    Vi behöver fler människor som öppet pratar om äggdonation och delar sina erfarenheter. Det är helt orättvist att detta, till skillnad från spermiedonation, är ett tabubelagt ämne. En öppen diskussion är över tiden och jag beundrar alla kvinnor som modigt delar med sig av sin resa.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Åsa Sandell