Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
317
Utgivningsdatum
2021-01-21
Förlag
Nilsson Förlag
Översättare
Jens Christian Brandt
Originaltitel
Transit
Medarbetare
Björkqvist, Anette (red.) / Björkqvist, Anette (form)
Dimensioner
205 x 145 x 26 mm
Vikt
410 g
SAB
Hce
ISBN
9789188155580
Transit (häftad)

Transit

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2021-01-21
239
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  169
Visa alla 1 format & utgåvor
 

Marseille, sommaren 1940. Under ockupationen av Frankrike blir den gamla hamnstaden en tillflyktsort för tiotusentals människor som är förföljda av nazisterna. Man jagar febrilt efter visum, intyg och stämplar för att kunna rädda sig över Atlanten. En av dem är en ung man som flytt från ett koncentrationsläger. Med sig har han en resväska som tillhört en författare vid namn Weidel. Snart börjar han utge sig för att vara Weidel, och när han så småningom lär känna den riktige Weidels hustru börjar en kärlekshistoria som är lika vindlande och labyrintisk som staden Marseille.

Transit är många romaner i en; en gripande skildring av flyktens och exilens villkor, en hyllning till motståndet och människans okuvliga livsvilja, men också en raffinerad lek med identiteter och förväxlingar. Därtill en av de vackraste kärleksromaner som skrivits på tyska, och ett av den tyska exillitteraturens mest brinnande aktuella mästerverk.

Röster om boken:

Det här är nästan det bästa jag läst. Anna Seghers skriver en skenbart enkel prosa som samtidigt är rakbladsvass och lika angelägen nu som då. Katarina Wikars, Kulturnytt i P1, SR

En enastående roman, en mörk existentiell thriller, som skildrar flyktingens gungfly till tillvaro på ett sätt som bara den som har upplevt den kan. Yukiko Duke, Vi Läser

Detta är totalt absorberande läsning och en av de absolut bästa böcker jag läst inom genren. Elisabeth Brännström, Opulens

"Den här romanen, fullbordad 1942, är i mitt tycke det vackraste som Seghers någonsin har skrivit Jag betvivlar att vår litteratur efter 1933 kan visa upp många romaner som är skrivna med en lika intuitiv säkerhet och fulländning."
Heinrich Böll, nobelpristagare i litteratur 1972

"Ingen läsare kan tvivla på författarens ärlighet då hon bemödar sig om att analysera vad som händer i en flyktings sinne."
The New York Times Book Review

"Transit hör till de böcker som har tagit sig in i mitt liv och som jag fortsätter att intressera mig för i mitt eget skrivande, så pass mycket att jag återkommer till den med jämna mellanrum för att se vad som har hänt mellan mig och den."
Christa Wolf, författare

"Transit är Seghers bästa roman. Och Transit kan mycket väl vara den mest betydande roman som någonsin skrivits om flykt."
Dialog International

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Transit
 2. +
 3. Det sjunde korset

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det sjunde korset av Anna Seghers (häftad).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Transit. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Transit
  Anders S., 6 maj 2021

  Det är en bok som berörde mig djupt och som lätt kan överföras till dagens flyktingsproblematik. Jag rekommenderar boken varmt.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Anna Seghers