Gränsen för livets värde : en stridsskrift mot populism (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
86
Utgivningsdatum
2021-02-02
Förlag
Contempo
Översättare
Malin Emitslöf
Originaltitel
Cani d'estate
Dimensioner
216 x 142 x 12 mm
Vikt
214 g
SAB
Ohdf
ISBN
9789188157171

Gränsen för livets värde : en stridsskrift mot populism

Inbunden,  Svenska, 2021-02-02
233
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Sandro Veronesi är en av de största samtida författarna i Italien med en rad bästsäljande böcker bakom sig. Senaste hyllade romanen Colibri fick Premio Strega år 2020, Italiens främsta litterära pris. På svenska finns Stilla kaos och Det förflutnas kraft utgivna av Contempo.
Den nu aktuella boken Gränsen för livets värde är en stridsskrift som Sandro skrivit för att mobilisera aktivt försvar av grundläggande mänskliga rättigheter för alla. Han liksom vi har följt hur det till Italiens och Greklands sydliga stränder kommer flyktingar i skröpliga båtar, eller sköljs i land döda. Det offentliga Europa stänger sina gränser. Den krassa populismen sprider sig bland politiker från höger till vänster. Matteo Salvinis högerpopulistiska parti Lega Nord har tagit makten i Italien. Som inrikesminister fattar han beslut att vägra räddningsfartyget Aquarius, med mer än 600 flyktingar, att lägga till i italiensk hamn. Salvini använder ord som snålskjuts och kryssningsresa för att beskriva de desperata människornas livsfarliga resa över Medelhavet. Gränsen är nådd för Sandro. Rasande bestämmer han sig för att uppmana till handling, att borda båtarna och slåss. Skriften väcker stort uppseende och lägger grunden för vågor av aktivism. Det offentliga Italien reagerar: Salvini avgår och åtalas för missbruk av makt och att med fara för liv och hälsa ha kidnappat flyktingarna ombord på Aquarius. Vid denna svenska översättnings pressläggning är rättegången i full gång.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Gränsen för livets värde : en stridsskrift mot populism
  2. +
  3. Ensamkommandes upplevelser & professionellas erfarenheter : integration, inkludering och jämställdhet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ensamkommandes upplevelser & professionellas er... av Mehrdad Darvishpour, Niclas Månsson (häftad).

Köp båda 2 för 770 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sandro Veronesi