Rädslorna (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
42
Utgivningsdatum
2018-09-12
Upplaga
1
Förlag
Speja Förlag
Medarbetare
Sjödelius, Johan (form)
Illustratör/Fotograf
Marcus-Gunnar Pettersson
Dimensioner
275 x 195 x 9 mm
Vikt
365 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188167187

Rädslorna

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-09-12
131
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  95
Visa alla 1 format & utgåvor
Vad gör man med alla sina rädslor? Kan man städa bort dem, eller är det bra att de finns?

Henrik är trött på Rädslorna. De har bott hos honom så länge han kan minnas. Och de bara stökar ner. Kanske skulle det bli bättre om någon ny flyttade in hos dem? Någon som inte är Ängslig, Ilsken eller Rädd för allt.

När Ordning och Reda dyker upp verkar allt lovande, men en dag ber de Henrik att göra sig av med Rädslorna. Och det gör han, fast han egentligen inte vill. Allt blir tomt och tråkigt. Det känns inte alls bra. Ska Henrik våga göra som han själv vill och släppa in Rädslorna igen?

Rädslorna är en skruvad och samtidigt varm och tänkvärd bilderbok om känslor som vi kanske inte alltid vill kännas vid. Men vilka är vi egentligen utan alla våra känslor?

Jesper Lundqvist, är barnboksförfattare från Varberg, som skrivit en rad uppmärksammade bilderböcker, som Kivi och monsterhund och Vi letar skatt.

Marcus-Gunnar Pettersson, är illustratör från Arvika, som på kort tid gjort sig ett namn som en av de mest intressanta illustratörerna i Sverige. Bland annat har han illustrerat böckerna Åskan, Ylvania, Det magiska stoftet och Vi letar skatt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Rädslorna
 2. +
 3. Alla äter alla

De som köpt den här boken har ofta också köpt Alla äter alla av Aron Landahl (inbunden).

Köp båda 2 för 286 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Rädslorna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Unik barnbok!

  Det är uppfriskande hur denna bok nyanserar känslorna, rädslorna.
  För rädslorna Henrik känner är väldigt bekanta.
  Att sätta ord på ängslan, ilskan och frysan känns som ett väldigt bra sätt att närma sig mer komplexa känslor.
  När jag tänker tillbaka på min barndom så hade jag väldigt svårt att förstå mina känslor. För dom var mer komplexa än vad jag förstod. Nu är jag förvisso uppvuxen i en rätt trasig familj, men jag minns fortfarande hur jag en del raster i skolan gick runt och f... Läs hela recensionen

 2. Avdramatiserande om känslor
  Kaffeläsaren, 30 september 2018

  Rädslorna är fullspäckad av alla olika rädslor som Henrik har. Vi får möta ängslan, frysan och ilskan som tar upp stor del av Henriks liv. Tills ordning och reda flyttar in. Det är stora och dramatiska känslor som förmedlas i boken. Jag tycker boken är bra då den avdramatiserar olika rädslor lite. Medans maken gillade den inte alls. Tyvärr gjorde inte sonen det heller, trots att vi läst den ett flertal gånger. Sonen upplever den konstig. Kanske är han fortfarande för liten med sina sju år. El... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna