Alfred Upptäckaren & metallmonstren (inbunden) Alfred Upptäckaren & metallmonstren
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Alfred Upptäckaren (del 2)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
33
Utgivningsdatum
2019-11-08
Upplaga
1
Förlag
Speja Förlag
Medarbetare
Sjödelius, Johan (form)
Illustratör/Fotograf
Johanna Arpiainen
Dimensioner
267 x 217 x 8 mm
Vikt
380 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188167316
Alfred Upptäckaren & metallmonstren (inbunden)

Alfred Upptäckaren & metallmonstren

(9 röster)  |  Läs 8 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-11-08
79 122 Du sparar 43 kr!
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Alfred och mamma har städat hemma och nu måste Alfred följa med till återvinningsstationen. Men varför måste återvinningsmaskinerna äta upp sakerna? undrar Alfred som tycker metallmonstren är läskiga.

- Maskinerna hjälper oss att hålla rent, säger mamma och visar Alfred att alla har en egen smart återvinningsstation inne i kroppen.

Med hjälp av sitt magiska multiverktyg upptäcker Alfred hur hans egna celler också städar i kroppen och gör nya saker av skräpet. Precis som metallmonstren.

Alfred Upptäckaren är en finurlig bokserie om Nobelprisade upptäckter. Upptäckten av autofagin cellernas återvinningssystem- gav nobelpriset i fysiologi eller medicin 2016.

Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Alfred Upptäckaren & metallmonstren
 2. +
 3. Alfred Upptäckaren & hundfisen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Alfred Upptäckaren & hundfisen av Sonja Rundgren, Johanna Arpiainen (inbunden).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Alfred Upptäckaren & metallmonstren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lärorik och spännande
  Katarina , 25 november 2020

  Spännande bokserie som vi alla i familjen vill se mer av. Fångar barnens uppmärksamhet och skapar intresse! Nu längtar vi efter nästa!!

 2. Långrandig
  Daniel, 20 juli 2020

  Långrandig och med ett dåligt flöde. Efter att barnet i boken går och lägger sig att sova för natten - fortsätter storyn i ytterligare ett par sidor. En av de sämsta barnböcker jag läst. Ämnen kring cellers uppbyggnad och liv och återvinning - finns pedagogiskt beskrivet bra mycket bättre i andra barnböcker.

 3. Trevlig och lärorik!
  Kaffeläsaren, 10 december 2019

  Alfred Upptäckaren & metallmonstren är den första delen i en ny serie för barn om Nobelprisade upptäckter. Boken är formad som en saga där Alfreds mamma berättar mer och lär Alfred. Här i boken åker Alfred och mamma till återvinningsstationen och Alfred är rädd för de stora gröna monstren som slukar papper och annat. Boken är lärorik även för mig som vuxen, jag är dåligt insatt i vilka upptäckter som vem har gjort och när de fått pris. Det blir en bra påminnelse att läsa boken. Det är en char... Läs hela recensionen

 4. Bra bok som förklarar så man förstår

  Gustav 9 år:
  Boken handlar om Alfred som är upptäckare. Han och hans mamma ska till återvinningen (min mamma tycker också om att åka dit fast hon säger att hon mår illa när hon är där av allt som slängs. Jag tror att det är det bästa hon vet att mata metallmonstren) för att återvinna. Alfred är rädd för metalllmonstrena och vill inte slänga saker där i. Han tycker det ser ut som stora munnar och det gör det. Hans mamma berättar hur det funkar och hon berättar också om hur våra celler kan ... Läs hela recensionen

 5. Härlig faktasaga

  Detta är en ny faktaserie där barnen genom en rikt illustrerad faktasaga introduceras till naturvetenskapliga upptäcker som alla har belönats med Nobelpriset.
  I "Hundfisen" får vi läsa om luktsinnet efter en finstinkande bussresa med Alfred och dennes familj. Även jag som förälder lärde mig mycket nytt om t.ex luktreceptorer. På ett konkret sätt för barn förklaras komplicerade saker.
  I "Metallmonstret" lär vi oss om celler och hur en återvinning sker hos cellerna precis som vid återv... Läs hela recensionen

 6. En barnbok för både barn och vuxna!
  Titti (Trosa), 18 november 2019

  En bok som lyckas med sin blandning av fantasi och fakta. Kul att läsa om Nobelprisade upptäckter förklarat på ett sätt som barn (och vi vuxna) kan förstå. Dessutom jättefina illustrationer!

 7. Perfekt för vetgiriga barn (o vuxna)
  Rickard , 17 november 2019

  Vilken kanonidé till bokserie!!! En kompis rekommenderade Alfred Upptäckar-serien och jag blev verkligen inte besviken. Har läst både metallmonstren och hundfisen med mina syskonbarn och alla har gett flera tummar upp. Självklar julklapp under granen.

 8. Finurlig och lärorik!
  Viktor, 13 november 2019

  Lättsam och rolig, men samtidigt lärorik. Förklarar begrepp kring återvinning på ett enkelt sätt så att både barn (och vuxna) förstår. Kopplar storyn till nobelpristagares upptäckter.

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Sonja Rundgren