Alfred Upptäckaren & hundfisen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Alfred Upptäckaren (del 2)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
40
Utgivningsdatum
2019-11-08
Upplaga
1
Förlag
Speja Förlag
Medarbetare
Sjödelius, Johan (form)
Illustratör/Fotograf
Johanna Arpiainen
Dimensioner
265 x 215 x 9 mm
Vikt
390 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188167323
Alfred Upptäckaren & hundfisen (inbunden)

Alfred Upptäckaren & hundfisen

(8 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-11-08
139
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Alfred Upptäckaren & hundfisen Kan levereras innan julafton
Alfred är på väg till stranden med morfar och hunden Diggy. De ska ha picknick med morfars goda kanelbullar. Men på bussen börjar det lukta annat än bara kanel och socker

- Det var inte jag! skyller morfar snabbt ifrån sig. Den här fisen luktar ju hundgodis, säger han och pekar på Diggy. Men hur vet man egentligen vad som luktar vad? undrar Alfred.

Med hjälp av sitt magiska multiverktyg upptäcker Alfred hur de olika dofterna hittar in i näsan och får honom att komma ihåg olika dofter. Som tillexempel en hundfis

Alfred Upptäckaren är en finurlig bokserie om Nobelprisade upptäckter. Upptäckter kring hur luktsinnet fungerar gav nobelpriset i fysiologi eller medicin 2004.

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Alfred Upptäckaren & hundfisen
 2. +
 3. Alfred Upptäckaren & metallmonstren

De som köpt den här boken har ofta också köpt Alfred Upptäckaren & metallmonstren av Sonja Rundgren (inbunden).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Alfred Upptäckaren & hundfisen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Härliga bilder och kul idé
  @bettan_bokprataren (Örebro), 11 december 2019

  Alfred Upptäckaren är en bilderbok om vetenskapliga upptäckter som belönats med nobelpriset och som Sonja tagit ner till en mycket bra nivå för barn, (och mammaor ;)

  Boken vänder sig till vetgiriga barn i åldern 6- 9 år men går med fördel superbra att läsa de fina bilderna som Johanna Arpiainen står för men yngre barn.Pedagogiska, lättförståeliga och mycket intressanta böcker. Kanonfina bilder som mina barnbarn älskar, (de är 2 och 5 år). Läs mer på min blogg https://bokprataren.blogs... Läs hela recensionen

 2. Lärorik barnbok
  Kaffeläsaren, 10 december 2019

  Alfred Upptäckaren & Hundfisen är den andra boken i serien om Alfred som upptäcker olika saker. I denna är det luktsinnet som står i fokus. Alfred sitter på bussen på väg mot stranden tillsammans med mamma, morfar och morfars hund. Plötsligt luktar det prutt i hela bussen. Det sätter igång Alfreds funderingar om luktsinnet. Liksom den förra boken så är det Alfreds mamma som förklarar hur det fungerar. Hon förklarar på ett tydligt och pedagogiskt sätt som är lätt att förstå även för barnen. <... Läs hela recensionen

 3. Fin bok som förklarar på ett sätt så man förstår

  Sonja Rundgren har nu släppt sina första två böcker i charmiga serien om Alfred Upptäckaren. 6-9 år är rekommendationen. De fina illustrationerna har Johanna Arpiainen gjort. Böckerna handlar om Nobelprisade upptäckter och presenterar det på ett sätt så att både barn och vuxna förstår vad upptäckten faktiskt är.
  I boken Alfred Upptäckaren och hundfisen är handlingen upptäckten om hur luktsinnet fungerar som Linda B Buch och Richard Axels fick Nobelpriset 2004 för i Medicin/Fysiologi.
  ... Läs hela recensionen

 4. Rekommenderas
  Rickard , 23 november 2019

  Gillar båda Alfred-böckerna men vem fnissar inte lite extra åt en hundfis. Till råga på allt fick vi alla lära oss mer om luktsinnet. Viktigt att lyfta en kvinnlig Nobelprisvinnare. Väntar med spänning på nästa bok.

 5. Fin barnbok om luktsinnet!
  -, 22 november 2019

  Jag arbetar på Nobel Prize Museum och blev så glad när jag hittade en barnbok som på ett bra o pedagogiskt sätt berättar om luktsinnet, (medicinpriset 2004). Det är inte så lätt att förenkla och popularisera en vetenskaplig upptäckt men det har Sonja Rundgren verkligen lyckats med! Gillade speciellt "kombon" med Alfred o morfar. Tror att många barn kan känna igen sig i att undersöka saker med sin morfar. Att Alfreds mamma är en duktig forskare är ju också klockrent! Jag hoppas på fler böcker... Läs hela recensionen

 6. Härlig fantasaga

  Detta är en ny faktaserie där barnen genom en rikt illustrerad faktasaga introduceras till naturvetenskapliga upptäcker som alla har belönats med Nobelpriset.
  I "Hundfisen" får vi läsa om luktsinnet efter en finstinkande bussresa med Alfred och dennes familj. Även jag som förälder lärde mig mycket nytt om t.ex luktreceptorer. På ett konkret sätt för barn förklaras komplicerade saker.
  I "Metallmonstret" lär vi oss om celler och hur en återvinning sker hos cellerna precis som vid återv... Läs hela recensionen

 7. Underhållande fakta för barn
  Titti (Trosa), 20 november 2019

  Denna del i Alfred Upptäckar-serien är en klurig berättelse om vad hundfisar och kanelbullsdoft har med varandra (och Nobelpriset) att göra egentligen. Mina barns Alfred-favorit!

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av författarna