Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Barnens Bästa Bibel
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
16
Utgivningsdatum
2019-11-06
Förlag
Speja Förlag
Medarbetare
Sjödelius, Johan (form)
Illustratör/Fotograf
Marcus-Gunnar Pettersson
Dimensioner
260 x 190 x 2 mm
Vikt
80 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188167446

Barnens bästa Bibel : julen

(6 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2019-11-06
40
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Bilderbok om den allra första julen

I berättelsen får vi följa Maria och Josef på deras spännande resa - allt från Marias möte med ängeln Gabriel, vandringen till Betlehem, födseln av det lilla Jesusbarnet, möten med herdar, änglakör och vise män till flykten till Egypten.

I Barnens Bästa Bibel -Julen återberättas julevangeliet med en ny röst och pensel. Text av biskop Sören Dalevi med fängslande illustrationer av Marcus-Gunnar Pettersson.

Detta är ett smakprov på den inledande berättelsen i det som 2020 kommer i den nya barnbibeln Barnens Bästa Bibel. Till de olika bibelberättelserna följer psalmer och böner som passar väl in i sammanhanget.Sören Dalevi, Karlstad, biskop i Karlstad stift som forskat kring barnbiblar. När han nu ger ut sitt herdabrev väljer han att göra det i form av en ny Barnbibel, där grundtexterna och nyskapandet har varit de två viktigaste pelarna i skapandet av en barnbibel som kan föra det kulturarv som bibeltexterna är, vidare in i vår tid.

Marcus-Gunnar Pettersson, Arvika, är en av de mest intressanta och populära bilderboksillustratörerna i Sverige just nu. På rekordkort tid har han gjort sig ett namn inom svensk barnboksutgivning och spås bli den nya Sven Nordqvist. Han vann Region Värmlands Frödingstipendium 2020.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Barnens bästa Bibel : julen
 2. +
 3. Alice i Underlandet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Alice i Underlandet av Lewis Carroll (inbunden).

Köp båda 2 för 119 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Barnens bästa Bibel : julen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Äntligen, passar nutidsmänniskan.
  Karin Leksell Hafdell, 5 januari 2021

  Härligt tecknat och berättat, ett litet häfte som passar till julen för religösa och icke religösa, skapar julstämning för stora som små.

 2. Fin berättelse med härliga bilder
  @bettan_bokprataren (Örebro), 29 december 2019

  Jag har läst boken berättelsen med mina barnbarn och Otto 4 1/2 år var hela tiden fullt engagerad och frågade nyfiket och kommenterade bilderna flitigt.
  Även de yngre satt andäktigt och lyssnade och vi läste bilder med dem. Läs gärna mer om berättelsen och se några fina bilder från boken. https://bokprataren.blogspot.com/2019/12/barnens-basta-bibel-julen-soren-dalevi.html

 3. Fin och lagom lång bok om hur Jesus kom till

  Vi läste Barnens bästa bibel av Sören Dalevi och en av våra favoritillustratörer Marcus-Gunnar Pettersson (han spås visst bli den nya Sven Nordqvist och vi håller med om att han kommer att bli en legend). Det är ett häfte på elva sidor (inte hela bibeln med andra ord utan en del och det kommer komma fler häften vilket vi ser fram emot) och har åldern 3-6 år men även lite äldre barn kan tycka den är trevlig att läsa igenom. Vi gillade den.

  I berättelsen får vi följa Maria och Josef på... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna