Häxön : Blå Jungfrun (inbunden) Häxön : Blå Jungfrun
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Genom Tiden
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
43
Utgivningsdatum
2020-10-15
Förlag
Speja Förlag
Medarbetare
Sjödelius, Johan (form)
Illustratör/Fotograf
Johanna Arpiainen
Dimensioner
217 x 155 x 10 mm
Vikt
254 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188167521
Häxön : Blå Jungfrun (inbunden)

Häxön : Blå Jungfrun

(4 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-10-15
79 129 Du sparar 50 kr!
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Det är sommarlov. Saga och Emil åker med mamma till Blå Jungfrun, ön som kallas både Blåkulla och Häxön.

Det blir väl spännande? säger mamma.

Exakt hur spännande det kommer att bli är det ingen av dem som anar ...

Mitt under rundturen på ön får Saga och Emil syn på en flicka en bit bort. Hon verkar rädd för något. Plötsligt flyttas de genom tiden och hamnar mitt i en jakt på en misstänkt häxa.

Ska Saga och Emil lyckas rädda flickan?

Genom tiden är en serie historiska äventyr som utspelar sig runt om i Sverige. I Häxön besöks Blå Jungfrun. Äventyret utspelar sig på 1600-talet, då många flickor anklagades för häxeri.

"Skildringen av barnen är levande och trovärdig, särskilt genom deras egna tankar och funderingar i förhållande till dåtidens ofta vanliga tro på häxeri och magi. Stor stil, glest radavstånd och breda marginaler tillsammans med ett enkelt och lättförståeligt språk gör boken lättläst." - lektör Inger Lindberg i BTJ-häftet nr 4, 2021. Betyg: 4 av 5.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Häxön : Blå Jungfrun
 2. +
 3. Gruvraset : Sala Silvergruva

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gruvraset : Sala Silvergruva av Anna-Karin Karlsson (inbunden).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Häxön : Blå Jungfrun. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fin, spännande lättläst bok

  Philip 8 år:
  Jag har läst böckerna Häxön och det är bra en bra bok. Man lär sig ganska mycket när man läser och den är lättläst. I Häxön åker Emil och Saga med sin mamma till Blå Jungfrun. Det är en ö och den kallas för Blåkulla och Häxön. Saga tror inte på häxor. En flicka lurar med sig barnen. Hon heter Ran. Det är några män som jag... Läs hela recensionen

 2. Historiskt spännande äventyr!
  Gullis lästips (Rönninge), 21 december 2020

  Genom tiden är en serie historiska äventyr som utspelar sig runt om i Sverige.

  De två första fristående böckerna i serien heter "Gruvraset - Äventyr i Sala Silvergruva" och "Häxön - Äventyr på Blå jungfrun".

  Böckerna handlar om syskonen Saga och Emil som är med om olika äventyr runt om i Sverige och där de förflyttas tillbaka i tiden. I de här två böckerna hamnar de i 1600-talet. De ena äventyret tar dem till Sala silvergruva och de andra äventyret tar upplever de på häxön B... Läs hela recensionen

 3. Spännande och informativt
  Marias bokhylla, 7 december 2020

  Jag började med att läsa den här serien på egen hand för att säkerställa att det inte skulle vara för läskigt för femåringen, eftersom han är lite yngre än målgruppen. Men, jag trodde inte att han skulle tycka att det var läskig utan spännande så vi läste den som kvällsbok under en kväll.

  Den är lagom lång som högläsningsbok, mycket bilder och korta tydliga kapitel. Jag tycker att fakta-delen är bra avvägd mot berättelsen och det är väldigt spännande och lärorikt, även för en vuxen. ... Läs hela recensionen

 4. Barnen gillar!

  Vi har högläst de två första böckerna i en ny historisk bokserie för barn: "Genom tiden". En serie som handlar om två stycken nutida barn som tillsammans med sin mamma besöker olika historiska platser runt om i Sverige.
  I Gruvraset besöker barnen Sala Silvergruva och i Häxön besöks ön Blå Jungfrun.

  Under varje guidad tur så händer något mystiskt och barnen blir på något sätt indragna i de dåtida historiska händelserna som utspelar sig under 1600-talet. I bägge böckerna blir de s... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Anna-Karin Karlsson