Urbanismer : dagens stadsbyggande i retorik och praktik (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (28.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Curating the city
Antal sidor
261
Utgivningsdatum
2017-01-05
Förlag
Nordic Academic Press
ISBN
9789188168054
Urbanismer : dagens stadsbyggande i retorik och praktik (e-bok)

Urbanismer : dagens stadsbyggande i retorik och praktik E-bok

E-bok,  Svenska, 2017-01-05

Styckköp

157

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Städer präglas idag av starka krafter som globalisering, klimatförändringar, segregation och regionalisering. Över hela världen diskuteras hur dessa utmaningar ska mötas och lösningar formuleras i olika stadsbyggnadsideal - urbanismer. Dominerande i sådana diskussioner är ny-urbanism, post-urbanism, vardagsurbanism, grön urbanism och re-urbanism.

I Urbanismer diskuterar etablerade svenska och internationella forskare, planerare och arkitekter vad som kännetecknar - eller bör känneteckna - dagens stadsbyggande. Hur ser önskvärda stadsmiljöer ut och hur bör beslutsfattande i stadsbyggandet organiseras? Vad innebär en hållbar utformning av framtidens städer?

Genom att belysa drivkrafter och faktorer som påverkar stadsutvecklingen vill författarna peka på hur och varför staden utvecklas i en viss riktning. De ger också en överblick över trenderna och deras påverkan på svenskt stadsbyggande.

Urbanismer vänder sig till alla som arbetar med stadsplanering och stadsutformning, politiskt eller professionellt. Även studerande vid universitet och högskolor och den intresserade allmänheten, stadsborna själva, har stor behållning av boken.

Boken ingår i publikationsserien Curating the City som är knuten till Göteborgs universitet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna