Reconsidering religion, law and democracy : new challanges for society and research (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.1 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Engelska
Antal sidor
376
Utgivningsdatum
2017-01-05
Förlag
Nordic Academic Press
ISBN
9789188168283
Reconsidering religion, law and democracy : new challanges for society and research (e-bok)

Reconsidering religion, law and democracy : new challanges for society and research E-bok

New challenges for Society and Research

E-bok,  Engelska, 2017-01-05

Styckköp

148

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Hur hanterar västerländska, sekulariserade samhällen en alltmer komplex och mångsidig religion? I Reconsidering Religion, Law, and Democracy har författarna undersökt samspel och förhandlingar mellan å ena sidan religiösa organisationer och medborgare, å andra sidan staten, det juridiska systemet, media och sekulariserade medborgare.

Religion påverkar fortfarande många delar av det moderna samhället men ses idag, oftare än tidigare, som en allmän angelägenhet snarare än en privat. I och med detta uppstår nya utmaningar eller möjligheter för både akademisk forskning och i samhället i stort. De medverkande i denna antologi visar vad som händer när olika religiösa uttryck möter olika områden i samhället.

Författarna pekar särskilt på behovet av att utveckla en mer mångsidig förståelse av religionens roll i dagens samhälle. Genom att presentera fallstudier, nytänkande perspektiv och angelägna frågeställningar förespråkar de att en djupare kunskap kring religion bäst nås genom ytterligare och mer nyanserad tvärvetenskaplig forskning.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna