Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
239
Utgivningsdatum
2017-09-01
Upplaga
1
Förlag
Nordic Academic Press
Medarbetare
Hultin, Patrik (förf.) / Johansson, Linda (förf.) / Kolrud, Krist (förf.) / Nell, Jennie (förf.) / Perlestam, Magnus (förf.) / Haldén, Peter (red.) / Tjällén, Biörn (red.)
Dimensioner
225 x 145 x 15 mm
Vikt
403 g
SAB
D
ISBN
9789188168801
Mod i strid och filosofi : dygdetiska perspektiv från Aristoteles till drönarkriget (häftad)

Mod i strid och filosofi : dygdetiska perspektiv från Aristoteles till drönarkriget

Häftad Svenska, 2017-09-01
204
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Mod är en egenskap som hyllats i alla krigförande kulturer. Konsten, litteraturen och filosofin har ofta tagit upp modet som tema, både för att befästa ett militärt ideal och för att problematisera denna egenskap. Men vad är egentligen mod? Var går gränsen till övermod? Vad utmärker mod i strid, och kan man träna soldater att bli modiga? Dessa frågeställningar tar plats även i vår tid där krig och försvar diskuteras i dagens militära miljöer, och frågor om etik är lika aktuella som frågor om effektivitet.

I Mod i strid och filosofi studerar författarna historiska perspektiv på mod och dagsaktuell forskning kring strid och militär utbildning. Förr talade man om mod eller tapperhet som en av flera eftersträvansvärda dygder idag talar man hellre om professionalism. Men hur mycket skiljer sig egentligen den moderna tidens militära ideal från de historiska? Kan vi lära oss något av den dygdetik som i århundraden användes för att forma modiga individer och tappra krigare?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mod i strid och filosofi : dygdetiska perspektiv från Aristoteles till drönarkriget
  2. +
  3. Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv... av Björn Natthiko Lindeblad, Caroline Bankler, Navid Modiri (pocket).

Köp båda 2 för 279 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »