Contra Tiempo (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
366
Utgivningsdatum
2019-02-15
Upplaga
1
Förlag
Ebes förlag
Originaltitel
Contra Tiempo
Medarbetare
Berglund, Eva-Karin (form)
Dimensioner
216 x 139 x 32 mm
Vikt
469 g
SAB
Hc
ISBN
9789188187581

Contra Tiempo

(1 röst)
Kartonnage,  Svenska, 2019-02-15
212
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Maria drömmer Mariams liv, utan att veta vem Mariam är.

Maria jobbar på Centraloperation på det stora sjukhuset i Lund. Där träffar hon ST-läkaren Stefan. Han blir blixtförälskad, trots att han är gift med vackra, danska Trine. Maria stretar på med sitt liv som ensam mamma och försöker undvika att bli kär i Stefan. Faktum är att hon försöker undvika att känna något överhuvudtaget eftersom skilsmässan med barnens far rymmer så mycket dåligt samvete. Drömmarna upptar också mycket av hennes tankar, om och om igen samma dröm, håller hon på att bli galen? När hon börjar dansa flamenco på Medborgarskolan börjar känslor komma upp till ytan, och drömmarna förändras och blir mer innehållsrika. Vem är denna kvinna som hon möter i sina drömmar?

Stefans Trine föddes med ett defekt öga, hon föddes med en halvmåneformad pupill på vänster öga, ett tecken på att hon tillhör en särskild gren av människosläktet som kallar sig Nintus barn. De har funnits sen urminnes tider, vilket hennes föräldrar får reda på av Mästaren som besöker dem strax efter Trines födsel.

Trine har ett uppdrag. Hon drar i trådar för att styra utvecklingen i Marias och Stefans liv. Det är hennes första uppdrag, och hon har handledning av Alexander Roskov, Mästaren.

Uppdraget alla Nintus barn har är att lära oss människor att göra om och göra rätt om vi inte har gjort det i våra tidigare liv. Det vi inte lär oss i detta livet får vi komma tillbaka och göra om. Gör om och gör rätt.

"Contra Tiempo" är en spännande och underhållande relationsroman med inslag av magi. Den utspelar sig växelvis i Lund i början av 2000-talet och i Sevilla runt 1840. Contra Tiempo betyder motrytm. I flamencon används det uttrycket när två som klappar händerna klappar vartannat slag, och då får en rytm med mer "studs".

I Sevilla befinner vi oss bland romerna i Triana. Mariam är en ung flicka, en fantastisk dansare, under tidigt 1800-tal i Sevilla. Vi får möta hennes mor och far, hennes bröder och brorsbarn och hennes handikappade syster. Vi får också lära känna Don Esteban Carrera, som blir förälskad i Mariam när han ser henne dansa. Förbjuden kärlek, heder, kloka gummor och ond bråd död är några av ingredienserna i historien som utspelar sig bland gränderna i Triana och i floden Guadalquivirs dalgång.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Contra Tiempo
  2. +
  3. Där inget vissnar mera

De som köpt den här boken har ofta också köpt Där inget vissnar mera av Ambrose Parry (pocket).

Köp båda 2 för 291 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »