Från galler till glädje : en livsresa på 1352 dagar (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
301
Utgivningsdatum
2016-04-08
Förlag
Ekerlids
Översättare
Ann Margret Forsström
Dimensioner
178 x 109 x 18 mm
Vikt
166 g
SAB
Lz Volo, Karin
ISBN
9789188193155
Från galler till glädje : en livsresa på 1352 dagar (pocket)

Från galler till glädje : en livsresa på 1352 dagar

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2016-04-08
79
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Efter nästan fyra år i amerikanskt häkte släpps äntligen Karin Volo och hon kan återvända till Sverige som en fri kvinna. Hemma väntar maken och två döttrar, som fått växa upp utan att få träffa sin mamma.

Historien börjar år 2006 då Karin, som tillsammans med sin blivande make och business-partner Sergio, varit på en affärsresa i USA. Precis innan de ska gå ombord på planet till Sverige knackar en FBI-agent på Karins axel och förklarar att hon är arresterad. Varken Karin eller Sergio förstår någonting av det som händer. Men då Karin hör sin exmans namn nämnas blir hon iskall. Förutom att han misshandlat henne har det också visat sig att han är en professionell bedragare som ljugit om det mesta under deras äktenskap.

Kain får veta att hon anklagas för grovt bedrägeri i samband med brott som exmaken begått i Mexiko. Den mexikanska staten begär Karin utlämnad och USA håller henne i förvar för Mexikos räkning. Därmed saknar hon helt och hållet rättigheter i USA och svenska myndigheter kan inte hjälpa henne.
I en liten trång cell på 10 kvadratmeter, som hon delar med tre andra, kämpar Karin för att hålla sig vid liv och sunda vätskor. I Sverige kämpar Sergio med att försöka få Karin frigiven.

Till slut avskrivs alla anklagelser mot Karin och hon får, äntligen, efter 1 352 dagar i ett stinkande helvete, komma hem.
Idag säger Karin att hon utan bitterhet lämnat detta bakom sig. Hon använder istället sina upplevelser till något bra att sprida hopp och glädje till människor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Från galler till glädje : en livsresa på 1352 dagar
 2. +
 3. Hitler : en biografi. D. 2

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitler : en biografi. D. 2 av Joachim Fest (pocket).

Köp båda 2 för 98 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Från galler till glädje : en livsresa på 1352 dagar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Läs den!
  Petra, 6 februari 2018

  Fantastisk bok om livet, att välja glädje, vara tacksam och om andlighet. Du har alltid ett val.
  Tack Karin för att du delar din historia!
  Och till all er andra - lyssna även på Karins sommarprat från juli 2015 - en magisk timme!! 🙏🏻💕🦋

 2. En inspirerande och spännande bok!
  Karolina Persson, 14 juni 2016

  En lättläst och spännande bok som man har svårt att lägga ifrån sig. En blandning mellan den hårda verkligheten och andliga inslag gällande själslig utveckling.

Visa alla 2 recensioner