Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
308
Utgivningsdatum
2016-09-01
Upplaga
1
Förlag
Ekerlids
Dimensioner
210 x 135 x 20 mm
Vikt
459 g
SAB
Vlac
ISBN
9789188193308
Kvinnliga psykopater : mästare i manipulation på arbetsplatsen (häftad)

Kvinnliga psykopater : mästare i manipulation på arbetsplatsen

(14 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad Svenska, 2016-09-01
199
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Kvinnliga psykopater är mästarmanipulatörer och kan ställa till med mycket elände på en arbetsplats. Ofta blir konsekvenserna förödande, både på ett mänskligt och arbetsmässigt plan. Därför är det av stor vikt att vi skaffar oss mer kunskap om hur de fungerar för att i tid kunna hejda deras framfart.

Forskning och media har länge fokuserat på manliga psykopater. Men hur mycket vet forskarna egentligen om kvinnliga psykopater och hur uttrycks det unika kvinnliga psykopatiska beteendet på jobbet? Stämmer det att kvinnliga psykopater använder sig av skvaller, manipulation och sex som medel för att nå sina mål?

I boken fördjupar sig författarna Lisbet Duvringe och Mike Florette i ämnet psykopati och reder ut begreppen. De har haft dialoger med en rad internationella forskare som till exempel James Fallon, hjärnforskare och professor i neuropsykiatri som själv har psykopatiska anlag. Han är en aktad och respekterad forskare inom området och har skrivit bokens förord. Dessutom har författarna samtalat med ett hundratal personer med självupplevda erfarenheter av psykopatiskt beteendet. Som läsare får du ta del av några av deras, ofta skakande, berättelser.

Lisbet Duvringe och Mike Florette har akademiska utbildningar inom psykologi, retorik, arbetsmiljö och hälsa, organisation och ledarskap. De har tidigare givit ut boken Psykopater i arbetslivet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kvinnliga psykopater : mästare i manipulation på arbetsplatsen
 2. +
 3. Psykopater i arbetslivet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Psykopater i arbetslivet av Lisbet Duvringe, Mike Florette (häftad).

Köp båda 2 för 401 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Kvinnliga psykopater : mästare i manipulation på arbetsplatsen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Enkel klartext!
  Lisa Larsson, 9 februari 2021

  Har läst fler böcker i ämnet och detta är den som är så klargörande och enkel att förstå. Fallbeskrivningar varvat med fakta och forskning. Boken har varit till stor hjälp då jag behövde fatta ett beslut.Att den just vänder sig till arbetsplatsen fäster jag inte så stor vikt vid. Beteendet finns kvar hos dessa personer på alla platser de befinner sig på.Klart är att vi alla har dessa drag. Boken beskriver när dessa drag tar över verkligheten både för alla inblandade. När det mesta i livet går... Läs hela recensionen

 2. Vad alla borde veta!
  BO-JOHNNY LÖFVING, 9 oktober 2017

  På arbetsplatser, och även i privatlivet, kan psykologiska fenom som beskrivs i boken ställa till det rejält innan det går upp för folk vad handlar om.

 3. Ruskigt intressant
  Marianne Bergman, 29 mars 2017

  Jag använde boken på ett psykopatiarbete inom kriminologi med ämne "Vilken skillnad mellan kvinnor och män vad gäller psykopati och våldsbenägenheter". Boken var väldigt användbar till syftet.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna