Gör nånting vackert av allt som går sönder här (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
161
Utgivningsdatum
2016-08-01
Förlag
Kikkuli Förlag
Medarbetare
Lärk Ståhlberg, Anna (red.) / Oskfred, Linda (form) / Romare, Carolina (foto)
Dimensioner
197 x 130 x 15 mm
Vikt
268 g
SAB
uHc
ISBN
9789188195319
Gör nånting vackert av allt som går sönder här (häftad)

Gör nånting vackert av allt som går sönder här

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad, Svenska, 2016-08-01
100
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
"Gör nånting vackert av allt som går sönder här" är en modern och gripande ungdomsroman om relationer och hur det är att ha en kompis som har en bror som är förståndshandikappad.

"Finns du, du som kanske känner som jag? Att sommarlovet mest är skittrist och ensamt? Finns du, du som gillar att hitta på grejer, men som är trött på att bara hänga med dina egna tankar och dig själv? Okej, om du läser det här kan du gärna skriva en rad och berätta ...
Galningar undanbedes. Tack å hej! "

Milla ångrar sig nästan genast. Varför skrev hon så där egentligen? Och tänk om ingen svarar?

Hennes sommarlov tar snart en oväntad vändning.

Millas sommarlov är långt ifrån fyllt av umgänge och spännande händelser. Hennes bästa vän spenderar tid med sin pappa på västkusten, Millas mamma måste arbeta och några pengar över till Milla att göra saker på egen hand finns inte. Hon får försöka sysselsätta sig själv och i hemlighet önskar hon att skolan ska börja igen. En dag skriver Milla av en ingivelse ett inlägg på ett forum på internet och frågar om det finns någon annan i närheten som känner som hon och vill ha sällskap. Ett svar från en Astrid ändrar Millas sommarlov helt och hållet.

Titeln är hämtad från en låt av musikern Tomas Andersson Wij.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Gör nånting vackert av allt som går sönder här
 2. +
 3. Resan till Interversum

De som köpt den här boken har ofta också köpt Resan till Interversum av Maria Frensborg, Tomu, Yumi (inbunden).

Köp båda 2 för 249 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Gör nånting vackert av allt som går sönder här. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fint skriven och tänkvärd
  @bettan_bokprataren (Örebro), 16 september 2020

  Milla bestämmer sig redan i början på sommarlovet för att efterlysa en kompis via en social plattform på nätet. Hon tycker livet suger rätt rejält och måste göra något åt det.
  Astrid svarar och de bestämmer sig för att träffas. Milla får då även träffa Charlie, Astrids tvillingbror som genom en hjärnhinneinflammation blev utvecklingsskadad när han var liten. Den sommaren blir definitivt inte som Milla trodde den skulle bli. Det blir en sommar som förändrar det mesta.
  En fin bok som är... Läs hela recensionen

 2. Välskriven bok
  Bokbimbon, 12 oktober 2017

  Milla har jättetråkigt redan i början på sommarlovet och efterlyser en kompis via en social plattform på nätet. Hon får svar av Astrid som gärna vill träffa henne och deras första möte blir ett som Milla aldrig glömmer. Astrid har nämligen en tvillingbror, Charlie, som genom en hjärnhinneinflammation blev utvecklingsskadad när han var liten. Charlie beter sig ungefär som en 3- åring och kräver nästan konstant tillsyn. Astrid får ta ett stort ansvar med Charlie och tar med honom överallt, vilk... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner