Samtida politisk teori (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
406
Utgivningsdatum
2015-09-16
Förlag
Tankekraft Förlag
Dimensioner
220 x 150 x 25 mm
Vikt
552 g
ISBN
9789188203052
Samtida politisk teori (inbunden)

Samtida politisk teori

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2015-09-16
291
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Under de senaste decennierna har den politiska teorin genomgått en radikal förnyelse. I takt med de genomgripande samhällsförändringar som skett sedan 1968 och framåt har nya teoretiska perspektiv utarbetats och nya politiska visioner trätt fram.

Namnkunniga forskare och intellektuella med bas i Sverige presenterar i föreliggande volym sexton tänkare på den internationella scenen som fördjupat samhällsreflektionen och omprövat de politiska grundbegreppen. Antologin förmedlar några av de viktigaste rösterna inom kritisk politisk teori och förklarar varför de är betydelsefulla för den som önskar förstå sin samtid. Det handlar om stora frågor: hur människor lever och arbetar, hur gemenskaper formas och löses upp, hur makt och motstånd utövas, hur samhällen låter sig styras och vanstyras. Med filosofiskt skarpsinne och politiskt engagemang diskuterar författarna hur dagens politiska och ekonomiska världsordning ger upphov till problem som knappast kan lösas inom dess ramar. Det finns alternativ. Men vilka är de? Hur når vi dit?

De teoretiker som presenteras i boken är Giorgio Agamben, Alain Badiou, Wendy Brown, Judith Butler, Gilles Deleuze, Terry Eagleton, Nancy Fraser, Donna Haraway, Ernesto Laclau, Walter Mignolo, Chantal Mouffe, Jean-Luc Nancy, Antonio Negri, Jacques Rancière, Gayatri Chakravorty Spivak och Slavoj Zizek.

Bokens redaktör, Stefan Jonsson, har skrivit en omfattande inledning där han tecknar bakgrunden till den politiska teorins aktuella situation och kontext.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Samtida politisk teori
  2. +
  3. Rysslands förlorade seger : krigets virus - invasionen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rysslands förlorade seger : krigets virus - inv... av Arkadij Babtjenko (inbunden).

Köp båda 2 för 530 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »