Zizek om Lacan (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2016-02-22
Förlag
Tankekraft Förlag
Översättare
Oskar Söderlind
Dimensioner
210 x 135 x 11 mm
Vikt
206 g
ISBN
9789188203120
Zizek om Lacan (häftad)

Zizek om Lacan

(2 röster)
Häftad Svenska, 2016-02-22
221
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Är psykoanalysen död? Det kan förefalla så - nya vetenskapliga modeller, förändrade kliniska behandlingsmetoder och nya samhällsnormer tycks alla bekräfta bilden av den psykoanalytiska teorin som ett överspelat paradigm.

Slavoj Zizek vill ompröva denna förhärskande uppfattning. Genom att ta avstamp i den franske psykoanalytikern Jacques Lacans uppmaning att "återvända till Freud" söker Zizek visa att det är först idag som psykoanalysens grundläggande insikter framträder i sitt rätta ljus.

Jacques Lacan anses vara en notoriskt svårläst och otillgänglig teoretiker. Zizeks föresats är att introducera Lacan för en bredare läsekrets genom att demonstrera hur flera centrala begrepp i den lacanianska vokabulären (den store Andre, objektet lilla a, det Reella etc.) är ovärderliga redskap för var och en som vill förstå den ideologi som genomsyrar vår egen påstått "postideologiska" samtid.

Slavoj Zizek är en slovensk filosof och kulturkritiker. Bland hans tidigare böcker på svenska finns Först som tragedi, sedan som fars, De farliga drömmarnas år och Kommunismens idé.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Zizek om Lacan
  2. +
  3. Bli din egen bästa vän : konsten att odla mod och skörda drömmar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bli din egen bästa vän : konsten att odla mod o... av Olof Röhlander (inbunden).

Köp båda 2 för 430 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Slavoj Zizek