Flykten från Hegel (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2016-09-10
Förlag
Tankekraft Förlag
Dimensioner
210 x 135 x 25 mm
Vikt
418 g
ISBN
9789188203151
Flykten från Hegel (häftad)

Flykten från Hegel

Häftad Svenska, 2016-09-10
250
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Det allmänna missnöjet över den kapitalistiska samhällsordningen tycks idag vara större än på länge. Hur kan det då komma sig att vänstern - trots sin rika intellektuella tradition - inte lyckas utmana den rådande nyliberala hegemonin med trovärdiga alternativa idéer och visioner? Flykten från Hegel närmar sig den frågan utifrån ett dubbelt perspektiv. Å ena sidan behandlas de senaste decenniernas diskussioner om postmodernismen och framför allt hur det postmoderna har tolkats politiskt. Å andra sidan undersöks de heterogena arven från Hegel och Marx från 1800-talet och framåt.

Förutom att bidra till en fördjupad förståelse av den filosofiska, estetiska och politisk-teoretiska idéhistorien från den tyska idealismen till postmarxismen belyser Flykten från Hegel en mängd olika problem och frågeställningar som är aktuella idag, bland annat rörande den teoretiska vänsterns utmaningar i en tid präglad av nyliberala tankemönster, och vårt behov av nya visioner om ett radikalt annorlunda samhälle.

Anders Burman, docent i idéhistoria vid Södertörns högskola, har skrivit och redigerat ett tjugotal böcker, däribland Politik i sak. C. J. L. Almqvists samhällstänkande 1839-1851 och Pedagogikens idéhistoria. Uppfostringsidéer och bildningsideal under 2500 år.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Flykten från Hegel
  2. +
  3. Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv... av Björn Natthiko Lindeblad, Caroline Bankler, Navid Modiri (pocket).

Köp båda 2 för 325 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anders Burman