Mellan jaget och världen (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-11-14
Förlag
Tankekraft Förlag
ISBN
9789188203526
Mellan jaget och världen (häftad)

Mellan jaget och världen

Häftad Svenska, 2019-11-14
299
 • Skickas inom 7-10 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Utifrån övertygelsen om att det personliga och det politiska inte går att separera har feminister insisterat på att frågor som tidigare har placerats utanför politikens offentliga sfär i själva verket är djupt politiska. Förutom att utvidga vad som definieras som politiskt relevant har parollen om att det personliga är politiskt även resulterat i att det enskilda jagets beteende och handlande är föremål för feministisk reflektion och förändring.

Mellan jaget och världen - Feminism och etik under nyliberala villkor undersöker hur det etiska aktualiseras inom feministisk praktik idag genom att analysera dess relation till den nyliberala politiska, ekonomiska och ideologiska hegemoni som präglar vår samtid. Med avstamp i teoretiker som Wendy Brown, Nancy Fraser och Chantal Mouffe studerar boken brott och fogytor mellan feminism och nyliberalism utifrån en analys av självdefinierade feministers berättelser om feministisk identitet och politik.

Evelina Johansson Wilén (f.1985) är doktorand i genusvetenskap vid Institutionen för kulturvetenskaper vid Göteborgs universitet. Mellan jaget och världen - Feminism och etik under nyliberala villkor är hennes doktorsavhandling.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mellan jaget och världen
 2. +
 3. Anna Whitlock : reformpedagog och rösträttsledare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Anna Whitlock : reformpedagog och rösträttsledare av Anders Johnson (häftad).

Köp båda 2 för 528 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Evelina Johansson Wilén

 • Vad är en kvinna? : språk, materialitet, situation

  Evelina Johansson Wilén, Johanna Sjöstedt

  Frågan "Vad är en kvinna?" kan ses som en urfråga för det feministiska tänkandet och den feministiska politiken. I Simone de Beauvoirs feministiska klassiker "Det andra könet" (1949) kommer hon fram till en konklusion som har s...

 • Ideologikritik

  Evelina Johansson Wilén, Tomas Wedin, Carl Wilén, Johan Alfonsson, Vanja Carlsson

  Trots att vi under de senaste 40 åren har bevittnat inte enbart en ideologisk offensiv mot ekonomisk jämlikhet, utan även hur marknadens logik sökt sig in i och omvandlat allt från utbildningssystemet till sjukvården, har under samma period en mas...