Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
167
Utgivningsdatum
2018-06-10
Förlag
The Sublunar Society
Dimensioner
210 x 135 x 10 mm
Vikt
227 g
SAB
Hc
ISBN
9789188221216
Kris (häftad)

Kris

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2018-06-10
209
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 13 format & utgåvor
Kris (1934) handlar om Malin Forst, Karin Boyes alter ego. Forst är ung och hängivet gudstroende, hon hamnar i en depression som hon tolkar religiöst. Hon upplever inte längre en gudsnärvaro. Forst blir förälskad i en kvinna för första gången, vilket dämpar hennes samvetskval och oro.

Kris är ett modernistiskt formexperiment som varvar två olika typer av partier. I det ena får vi följa Malins inre liv och utveckling. I andra stycken är olika livshållningar representerade; läsaren når även kunskap om Forsts liv via insprängda prosadikter, citat ur brev och dagböcker...

För de som tidigare endast stiftat bekantskap med Boyes poesipärlor utgör Kris en utmärkt introduktion till hennes prosa.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kris
  2. +
  3. Samtal mellan nygifta

De som köpt den här boken har ofta också köpt Samtal mellan nygifta av Karin Boye (häftad).

Köp båda 2 för 268 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kris. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Kris
    Yves Devolder, 15 augusti 2021

    En banbrytande roman i den svenska litterär historia, inte vad forman angår (en blandning av stilar), men också eftersom roman behåller många självbiografiska referenser till Karin Boye som författarinna och som människa som uttrycker sitt tvivel om livet, om sitt kön, om sin roll i samhället, om sin tro i gudstjänsten och om sin övertygelse. En lärorik erfarenhet!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Karin Boye