Beröring ; Vi är alla lika fjärran från kärleken (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
257
Utgivningsdatum
2018-03-07
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Tranan
Översättare
Jonathan Morén, Anna Jansson
Originaltitel
Masas ; Kullu-na ba id bi-dhat al-miqdar an al-hubb
Dimensioner
186 x 126 x 20 mm
Vikt
388 g
SAB
Hce
ISBN
9789188253361

Beröring ; Vi är alla lika fjärran från kärleken

Inbunden,  Svenska, 2018-03-07
219
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
ADANIA SHIBLI (f. 1974) är en flerfaldigt prisbelönt palestinsk författare och dramatiker. I en utgåva med två fristående kort romaner -- Beröring och Vi är alla lika fjärran från kärleken -- presenteras hon nu för första gången på svenska, i översättning från arabiska av Jonathan Morén respektive Anna Jansson.

Beröring är en berättelse om en flickas försök att förstå sin plats i världen. Hon betraktar hur gräset växer eller hur solljuset förvandlar en rostflaga till guld -- i hennes värld ges detta samma vikt som en brors död eller en pågående massaker. Shibli väger varje intryck på våg, medan historien pågår mellan raderna.

Vi är alla lika fjärran från kärleken inleds med att en ung kvinna ombeds skriva ett brev till en okänd man. En passionerad brevväxling tar vid, tills mannens svar en dag upphör. Genom löst samman satta be rättelser i samma anda -- alla om kär lek som avbryts, inte besvaras eller bara befinner sig på ouppnåeligt avstånd -- väver Shibli ihop en roman som är lika vacker som den är sorglig.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Adania Shibli