Man kommer aldrig ifrån Paris (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
275
Utgivningsdatum
2019-08-16
Förlag
Bokförlaget Tranan
Översättare
Yvonne Blank
Originaltitel
Paris no se acaba nunca
Medarbetare
Hellsten, My (form)
Dimensioner
190 x 140 x 25 mm
Vikt
456 g
SAB
Hce
ISBN
9789188253712

Man kommer aldrig ifrån Paris

Inbunden,  Svenska, 2019-08-16
226
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    129
Visa alla 1 format & utgåvor
»Romanen glittrar inte bara av skarpsynta idéer och iakttagelser, det kan också vara den bästa bok jag någonsin läst om Paris.«
Natasha Lehrer, The Times Literary Supplement

En ung, blivande författare med tydliga drag av Enrique Vila-Matas själv har flyttat till Paris för att leva som Hemingway. Han får bo i Marguerite Duras vindskupa och försöker smälta in bland konstnärerna och litteratörerna på stadens trottoarkaféer. Samtidigt arbetar han med att slutföra sin första roman en bok som ska ta andan ur läsaren, bokstavligen.

Trettio år senare är den nu välmeriterade författaren inbjuden att hålla ett föredrag på en ironikonferens i Barcelona. I föredraget, som den här romanen består av, tänker han tillbaka på sin tid i 70-talets bohemiska Paris samtidigt som han på ett lekfullt sätt utforskar den svårdragna gränsen mellan ironi och allvar. Man kommer aldrig ifrån Paris är en underhållande och lärorik roman av en samtida spansk mästare.

Enrique Vila-Matas (född 1948 i Barcelona) debuterade som författare på 70-talet och har sedan dess givit ut cirka fyrtio böcker, såväl romaner som novell- och essäsamlingar. Han är översatt till fler än 35 språk och har fått ta emot en ansenlig mängd priser för sitt skrivande, senast det prestigefyllda Premio FIL de Literatura.

»En författare som saknar motstycke i den spanska samtidslitteraturen.«
Roberto Bolaño

Ur Man kommer aldrig ifrån Paris:
»Jag var en nybörjarförfattare utan läsare som inte hade några konkreta idéer om vare sig kärleken eller döden, och som till råga på allt försökte dölja sin osäkerhet. Jag var en vandrande mardröm som likställde ungdom med svårmod, och svårmod var för mig svart. Jag klädde mig helt i svart. Jag köpte två par exakt likadana glasögon, som jag inte alls behövde, jag köpte dem för att se mer intellektuell ut. Och jag började röka pipa eftersom jag tyckte (kanske påverkad av fotografierna på Jean-Paul Sartre som hängde på Café de Flore) att det såg mer intressant ut än att blossa på simpla cigaretter. Men det var bara när jag var bland folk som jag rökte pipa, jag hade inte råd att slösa en massa pengar på dyr piptobak.«
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Man kommer aldrig ifrån Paris
  2. +
  3. Mac och hans stötestenar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mac och hans stötestenar av Enrique Vila-Matas (inbunden).

Köp båda 2 för 485 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Enrique Vila-Matas