Dubbeltrubbel för Anna Hibiscus (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Bokförlaget Trasten
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
36
Utgivningsdatum
2019-05-15
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Trasten
Översättare
Matilda Wallin
Illustratör/Fotograf
Lauren Tobia
Dimensioner
280 x 252 x 10 mm
Vikt
405 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188253729

Dubbeltrubbel för Anna Hibiscus

av Atinuke
(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2019-05-15
155
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
»Anna Hibiscus bor i Afrika, fantastiska Afrika.« Så inleds böckerna i författaren Atinuke och illustratören Lauren Tobias serie om flickan Anna Hibiscus och hennes familj. Dubbeltrubbel för Anna Hibiscus blir den första av deras böcker att komma ut på svenska.

Det är en charmig och fint berättad syskonbok som handlar om när Anna får två småsyskon. Det här blir trubbel, säger hennes kusiner dubbeltrubbel. Anna märker att hennes mamma inte har tid för deras vanliga morgonkram, att hennes farbror inte har tid att laga majsgröt åt henne, att fastrarna säger åt henne att vara tyst så att bebisarna kan sova, att farbröderna inte har tid att leka med henne längre. Anna blir ledsen. Dubbel och Trubbel, som hon kallar pojkarna, har gjort att allting blivit annorlunda. Men så vänder boken, och farbröderna vill leka igen, majsgröten blir klar, och mamma har tid för en morgonkram.

Dubbeltrubbel för Anna Hibuscus är en enkel, fin bilderbok för de mindre barnen. Lauren Tobias milda illustrationer och Atinukes kärleksfulla och finurliga berättande visar upp ett modernt Afrika där storfamiljen har en central plats.

Atinuke är född i Nigeria och har skrivit en lång rad barnböcker, såväl bilderböcker som kapitelböcker och barnfaktaböcker.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Dubbeltrubbel för Anna Hibiscus
  2. +
  3. Elsa Beskows sagoskatt. Trull

De som köpt den här boken har ofta också köpt Elsa Beskows sagoskatt. Trull av Elsa Beskow (inbunden).

Köp båda 2 för 234 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Dubbeltrubbel för Anna Hibiscus. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fin bok om att få syskon och känna sig bortglömd

    Detta är en fin bok som handlar om att få syskon och att då känna sig en smula bortglömd. Det är roligt att få syskon men det kan komma andra känslor som man själv inte var beredd på. Det är fina illustrationer och en fin saga som utspelar sig i Afrika. Vi uppskattade läsningen.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Atinuke