Modersmjölken (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
204
Utgivningsdatum
2020-03-20
Förlag
Bokförlaget Tranan
ISBN
9789188253880
Modersmjölken (e-bok)

Modersmjölken E-bok

(6 röster)
E-bok,  Svenska, 2020-03-20
64
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
»Modersmjölken är en mästerlig roman. ? Det är allvarligt, uppfordrande, trösterikt och mycket vackert.«
Kristina Sandberg i Svenska Dagbladet

»Lettlands Ferrante!«
M-magasin

? Jag försvann hemifrån för att slippa amma mitt barn. Min mjölk var bitter, fylld av ovisshet, fylld av förintelse. Jag ville skydda mitt barn från allt det.

En fertilitetsläkare som inte har några moderskänslor för sitt eget barn. En dotter som växer upp hos sina morföräldrar och får kväljningar av den sovjetiska mjölken i skolan. Tillsammans berättar de växelvis fram en av Lettlands mest uppmärksammade romaner på senare år. Modersmjölken spänner över hela Lettlands Sovjettid och är en skildring av hur det auktoritära styret inskränkte enskilda människors liv och möjligheter ? men också av ett lands uppvaknande och väg mot frihet.

Nora Ikstena föddes 1969 i Riga. Sedan debuten 1998 har hon givit ut över tjugo böcker och är idag en av Lettlands mest lästa och ansedda författare. Modersmjölken blev en kritikerhyllad storsäljare i hemlandet och har också inneburit Ikstenas internationella genombrott.

»Nora Ikstena låter både mor och dotter berätta historien om sig själva och om varandra, de har varannan röst i korta kapitel. Språket är enkelt, men elastiskt hanterat. Det är en vacker och mycket effektiv gestaltning. Bägge blir fullständiga människor med avgrunder, men också med en gemensam känsla av kärlek, att mötas i. En mamma som inte orkar bry sig om att kamma sitt hår. En dotter som reder ut tovorna åt henne. Den svåra frågan är vem som håller vem vid liv och svaret hade kunnat vara så förenklat och sorgligt, men Nora Ikstena litar på sina läsare och istället blir jag faktiskt mest lycklig av en så komplex och tillgänglig roman som Modersmjölken.«
Anna Tullberg i P1 Kulturnytt

»Det är en rik roman som gror och växer efter läsningen och som ger insikt på insikt.«
Anneli Jordahl i Sydsvenskan

»Fantastisk bok. Bästa jag läst i vår!«
Jenny Lindh, TV4 Nyhetsmorgon
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Nora Ikstena