Mannen från Kreta : om kärlek, vendettor och hedersmord (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
308
Utgivningsdatum
2021-02-18
Förlag
Ultima Esperanza Books
Dimensioner
23 x 201 x 143 mm
Vikt
505 g
SAB
Hc
ISBN
9789188263933

Mannen från Kreta : om kärlek, vendettor och hedersmord

(6 röster)  |   Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2021-02-18
193
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Förälskelse kan driva en människa till märkliga och irrationella handlingar. Ett förhållandevis gott omdöme reduceras till smulor. Inte heller spelar det någon roll med intelligens när känslorna drabbar. Eller kan det bero på åldern, att man vet att det är sista gången och att det snart är försent? Den medelålders arkeologen och kvinnan i boken hade behövt denna bok för ett par decennier sedan.
Kreta är en del av Europa men den sociala kontrollen i avlägsna byar påminner om något helt annat. Hedersmord, tvångsgifte, vendettor och blodshämnd är vanliga. Att inleda en relation med en gift man på Kreta är livsfarligt. Något som en svensk, välutbildad kvinna borde förstå.
Vissa ögonblick i livet är omöjliga att beskriva. Försöker man ändå, blir det gärna pekoral. Men om nu verkligheten uppfyller alla krav på romantik - hur förhåller man sig då? Hur ska man beskriva en varm månskensnatt på Kreta, blomdoft och en förestående skilsmässa från en älskad person? Som dessutom spelar luta och sjunger hjärtslitande. Improviserar dikter på temat avsked och kärlek, till och med om en arkeolog?
Boken är rikt illustrerad med författarens egna teckningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mannen från Kreta : om kärlek, vendettor och hedersmord
 2. +
 3. Greklandssommaren

De som köpt den här boken har ofta också köpt Greklandssommaren av Maria Hamberg (häftad).

Köp båda 2 för 402 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Mannen från Kreta : om kärlek, vendettor och hedersmord. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En berättelsens om kärlek

  Boken var spännande och jag förflyttade mig till Kreta. Berättelsen visar att verkligheten överträffar dikten, och att kärlek inte alltid är så lätt.

 2. Tråkig och oengagerande bok.
  Elisabeth, 12 april 2021

  Detta är den enda av alla böcker om Kreta som jag inte orkat läsa klart.
  Oengagerat, ensidigt skrivet. Ointressant handling. Betvivlar sanningshalten i det som sägs vara sant. Absolut inte värt pengarna.

 3. Bästa boken på länge
  Birgitta Henricson, 24 mars 2021

  Mannen från Kreta är en mycket spännande bok som handlar om det kretenska folkets karaktär. Så spännande även med mytologin, byarna. Att få läsa om hur komplicerat det kan vara att älska en man från Kreta, gör att man förstår bättre hur samhället fungerar just på Kreta. Som är mycket olikt Grekland. Mycket igenkänning.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Marie-Louise Winbladh