Bockarna Bruse börjar skolan (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Bockarna Bruse (del 3)
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
42
Utgivningsdatum
2017-08-16
Upplaga
1
Förlag
Lilla Piratförlaget
Översättare
Pija Lindenbaum
Originaltitel
Bukkene Bruse begynner på skolen
Illustratör/Fotograf
Gry Moursund
Dimensioner
268 x 235 x 10 mm
Vikt
484 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188279644

Bockarna Bruse börjar skolan

(48 röster)  |   Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-08-16
132
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"En sanslös, rolig bok som tvingat ner Jo Nesbø från översta platsen på norska topplistan. Extra bonus: Pija Lindenbaums översättning."
Ingalill Mosander, Aftonbladet

Det var en gång tre bockar som hette Bruse. En dag fick de ett brev om att de måste börja skolan. Varför då? frågade den minsta. Alla måste gå i skolan nu för tiden , sa den största bocken. Och så bestämde de sig i alla fall att pröva på, en vecka eller två. Men skolan har fått en ny rektor - och det är inte vem som helst!

Bjørn Rørvik och Gry Moursunds böcker om bockarna Bruse har blivit ett fenomen - de älskas av såväl barn som vuxna. Svensk översättning av Pija Lindenbaum.

"Bjørn F Rørvik och Gry Moursund gör en genomarbetad komposition av varje uppslag, där texten eftertryckligt varierar i typografin och sneddar in i bilderna så att bild och text ingår en oupplöslig enhet. Bjørn F Rørvik blinkar då och då åt de vuxna i sin text, utan att det känns påklistrat. Ändå är det Gry Moursunds levande, vildsinta bilder som återigen är bokens bärande del, i en skickligt genomförd stil som påminner om barnteckningar. ... det är klart att det ordnar sig, i denna oväntat roliga skräckberättelse om den moderna skolans rekryteringsproblem.
Lotta Olsson, Dagens Nyheter

"Rørviks och Moursunds böcker är härligt upproriska i både berättelser och bilder och man får alltid ett äventyr.!
Viveca Bladh, Kulturnytt i P4

"Det är svårt att inte låta sig roas av berättelsens nyanserade situationskomik, som inte bara illustrationerna framhäver, utan likväl Pija Lindenbaums många gånger precisa val av ord och uttryck."
Staffan Engstrand, BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bockarna Bruse börjar skolan
 2. +
 3. Bockarna Bruse firar jul

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bockarna Bruse firar jul av Bjørn F Rørvik, Gry Moursund (inbunden).

Köp båda 2 för 264 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Bockarna Bruse börjar skolan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ur-rolig många skratt
  HelenaK, 5 september 2021

  Det här är precis vår humor. Köpte den när sonen var 3 och vi skrattade massvis första gången vi läste den. Teckningarna är så bra och intressanta, sonen ville titta länge och prata om dem. Läser om och om igen. Super bra.

 2. Så rolig!
  Emma, 7 oktober 2020

  Inte lika strålande som bockarna bruse på badhuset, men jätterolig och en stor favorit här hemma! Kan varmt rekommenderas denna boken.

 3. !
  Hanna Regina , 30 mars 2018

  Superkul version av en klassisk saga vi läst oss trötta på. Barnet gillar storyn och vi föräldrar skrattar också. Roliga illustrationer.

 4. Superbra
  Cecilia, 2 mars 2018

  Rolig text med humor för både stora och små läsare. Kreativa bilder på både höjd och bredd som lockar till många samtal med barnen. Högsta betyg!

 5. Jättekonstig handling
  Gustav Carlsson, 3 januari 2018

  Mycket märklig handling med ett troll som kopierar stjärten i en skrivare.
  Inte alls vad jag förväntat mig i en bok för små barn

 6. Charmig
  Kaffeläsaren, 20 september 2017

  De tre bockarna Bruse får ett brev om att de ska börja skolan. Snart får de gå och träffa den nya rektorn.
  Har läst Bockarna Bruse börjar skolan ihop med sonen på dryga 6 år. Boken blev genast en favorit hos han och även jag gillar den. Boken är både spännande, charmig och rolig. När rektorn fastnar med näsan i kopiatorn tycker sonen är vansinnigt roligt. Och ramsan på slutet sitter som ett smäck! Boken riktas mot ålder 3-6 år , men funkar utmärkt även till något äldre. En riktigt härlig ... Läs hela recensionen

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av författarna