Hemma hos Harald Henriksson (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
24
Utgivningsdatum
2018-04-27
Upplaga
1
Förlag
Lilla Piratförlaget
Illustratör/Fotograf
Clara Dackenberg
Dimensioner
250 x 218 x 8 mm
Vikt
316 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188279989

Hemma hos Harald Henriksson

(4 röster)
Inbunden,  Svenska, 2018-04-27
138
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
NOMINERAD TILL AUGUSTPRISET 2018!

"Hemma hos Harald Henriksson är rasande smart och subtil."
Bodil Juggas, Arbetarbladet

"Brandelius och Dackenberg har lyckats göra en nyanserad bok om ett ämne som många kan känna igen sig i."
Anna Matzinger, Vi Föräldrar

"Själfullt illustrerat och berättat, om att följa med sin trötta mamma till jobbet. Ett jobb som går ut på att städa hos en familj som lever i ett helt annat skikt av samhället."
Ulrika Clementzlor, Hallå Landskrona

"Så fint berättad - läs, bara läs!"
Emma Håkansson, Hallå Lund

"Dubbelporträttet av dem som har och dem som inte har i Hemma hos Harald Henriksson är lysande. Dackenbergs sinne för detaljer och stämningar i kombination med Brandelius träffsäkerhet och blick för sociala skiktningar skapar en avskalad berättelse med sprängkraft."
Mia Österlund, Opsis Barnkultur

"Inte oväntat har Uje Brandelius en finkalibrerad känsla för hur arbetarklassens barn redan i unga år har en medvetenhet om klasskillnader som de kanske inte kan sätta ord på. ... Jag blir positivt överraskad av Uje Brandelius debut, som skickligt undviker att demonstrationstågsskrika rakt i läsarens nylle utan som i stället låter de politiska slutsatserna kläckas i ögonvrån."
Kristian Ekenberg, Gefle Dagblad

"Det här är en genialisk bilderbok, med många olika lager. Mellan barnen finns än så länge inga hinder. Mellan mödrarna står en tjock mur. Försiktigt petar bilderboken på vår tids ömmaste tå: Det finns klasskillnader. Livet är orättvist. En vacker dag kommer flickan att förstå varför Harald aldrig kom hem och lekte hemma hos henne."
Gunilla Brodrej, Expressen

"Uje Brandelius och Clara Dackenberg närmar sig subtilt och inkännande barnfattigdomens gissel i "Hemma hos Harald Henriksson". Här är de politiska slagorden fjärran, barnets längtan bort står i centrum."
Yukiko Duke, Svenska Dagbladet

"Hemma hos Harald Henriksson är bland det bästa jag läst i bilderboksväg i år. ... En stor eloge till både författare och illustratör för detta lilla mästerverk!"
Barnens boktips

Idag är en rolig dag. En sådan dag när mamma och jag ska åka till Harald Henriksson. För att komma till Harald Henriksson måste man först ta en buss, sen en tunnelbana, sen en annan tunnelbana, sen en buss till och sen måste man gå en bit. Det är så roligt att leka kurragömma hemma hos Harald Henriksson för det finns flera miljoner rum att gömma sig i.

Hemma hos Harald Henriksson är skriven av Uje Brandelius, frontfigur i popbandet Doktor Kosmos och huvudperson i den hyllade föreställningen Spring, Uje, Spring som spelats för utsålda hus under 2017 och 2018. Nu bilderboksdebuterar Uje med en berättelse om vänskap och klass tillsammans med illustratören Clara Dackenberg.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hemma hos Harald Henriksson
  2. +
  3. Vägen till Mormorsvägen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vägen till Mormorsvägen av Thomas Tidholm (inbunden).

Köp båda 2 för 258 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »